Motivul aberant pentru care o mamă refuză să omoare păduchii din capul fiicei sale: „Le respectăm alegerea“

0
Publicat:

O femeie din Australia și-a uimit vecinii atunci când a spus motivul pentru care nu o curăță de păduchi pe fiica sa: nu dorește să îi ucidă pentru că este vegană, iar veganii nu omoară ființe vii.

O mamă refuză să își curețe fiica de păduchi FOTO Adevărul
O mamă refuză să își curețe fiica de păduchi FOTO Adevărul

De obicei, atunci când copilul tău are păduchi, încerci cu disperare orice metodă pentru a-l curăța.

Dar o mamă australiană a adoptat o abordare opusă: nu vrea deloc să le facă rău paraziților din capul fiicei sale, relatează kidspot.com

Situația a fost povestită de un părinte îngrijorat care a scris într-o rubrică de sfaturi. Vecina ei nu vrea să omoare păduchii fiicei sale pentru că este vegană, iar veganii nu ucid ființe vii.

"Fiica mea de șapte ani este cea mai bună prietenă a vecinei, a cărei familie este vegană. Este în regulă, le respectăm alegerea... Problema mea este că, recent, acest copil, de altfel încântător, a fost la noi acasă și se scărpina în continuu, iar eu am descoperit că era plină de păduchi”, a scris o femeie pe un forum, relatează kidspot.com.au.

Nu vrea să le facă rău

După ce i-a spus mamei copilului că fetița are păduchi, aceasta a spus că știa de existența lor, dar nu a vrut să le facă rău, deoarece veganii nu ucid ființe vii.

"Mi-a spus că-și piaptănă copilul în grădină ca păduchii să aibă șanse mai mari de supraviețuire”, se mai arată în postarea femeii.

Acum, femeia se gândește serios dacă să își mai lase fiica să se joace cu fetița care are păduchi.

Păduchii de cap pot fi foarte uşor „achiziţionaţi“, printr-o simplă îmbrăţişare care înseamnă şi atingerea capetelor, împrumutarea unei şepci sau a unei căciuli, a unui elastic de păr, a unei perii, a unui pieptene etc. Îţi dai seama că te confrunţi cu o astfel de problemă la scurt timp, când încep să se manifeste simptomele. Cei mai expuşi sunt copiii, prin prezenţa acestora în colectivităţi.

Cum se manifestă pediculoza

Cel mai evident simptom este mâncărimea la nivelul scalpului. Păduchele de cap, care are 2-3 milimetri şi trăieşte pe părul din cap, se hrăneşte cu sânge uman, în urma pişcăturii apărând o reacţie inflamatoare care produce o puternică senzaţie de mâncărime. Păduchele nu trăieşte în afara capului mai mult de 48 de ore. Nu sare, nu zboară şi nu înoată, răspândirea făcându-se prin contact direct cu obiectele amintite mai sus. Se înmulţeşte, însă, foarte rapid, femela depunând 5-10 ouă pe zi, care în 10 zile devin parazit adult.Păduchii se poziţionează frecvent în spatele urechilor şi deasupra cefei, aici apărând preponderent şi senzaţia de mâncărime. Adulţii pot fi observaţi cu ochiul liber, cel mai des la baza firului de păr, în vreme ce ouăle, care aderă puternic la firul de păr, pot fi confundate cu mătreaţa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite