Mongolia, afectată de un val de ger. Temperaturile au scăzut până la minus 49,4 grade Celsius

0
Publicat:

Temperaturile au scăzut până la minus 49,4 grade Celsius în Mongolia, afectată la început de săptămână de un val de ger care va mai continua câteva zile.

Temperaturile au scăzut mult. FOTO Shutterstock
Temperaturile au scăzut mult. FOTO Shutterstock

Un val de ger va continua să afecteze Mongolia în următoarele zile, a anunţat marţi agenţia de monitorizare a vremii din această ţară, transmite marţi Xinhua, citată de Agerpres.

În Zuungovi, o subdiviziune administrativă a provinciei Uvs, situată în vestul Mongoliei,  temperaturile nocturne au scăzut până la minus 49,4 grade Celsius în noaptea de luni spre marţi, a precizat, într-un comunicat, Agenţia Naţională de Meteorologie şi Monitorizarea Mediului.

În restul ţării, temperatura a scăzut până la minus 23,5 grade Celsius în noaptea de luni spre marţi, potrivit agenţiei străine.

Locuitorii, în special păstorii nomazi şi conducătorii auto, au fost sfătuiţi să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie adaptate condiţiilor de vreme geroasă.

Mongolia a avut parte de intemperii și în noiembrie

Amintim că, în noiembrie, mai multe zboruri au fost anulate în provinciile Jilin şi Liaoning şi în Regiunea Autonomă Mongolia Interioară, conform Flight Master.

În provincii şi oraşele au fost activate protocoalele de răspuns la intemperii, în condiţiile în unor ninsori abundente în unele regiuni ale Mongoliei Interioare şi în provinciile Hebei, Jilin şi Liaoning, potrivit China Daily.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite