Miting al radicalilor la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de ultraconservatori americani au participat, sâmbătă, la Washington, la o manifestaţie convocată în locul unde Martin Luther King a susţinut cel mai cunoscut dintre discursurile sale, cu exact 47 de ani în urmă. Majoritatea participanţilor aparţineau aşa-numitei Tea Party.

Demonstranţii au înconjurat Lincoln Memorial, aflat în centrul capitalei federale americane, locul unde liderul mişcării pentru drepturile populaţiei de culoare a rostit, la 28 august 1963, faimosul „I have a dream" („Am un vis"). Coincidenţa datei şi a locului desfăşurării a provocat criticile comunităţii de culoare, care îi acuză pe susţinătorii Tea Party, în majoritate albi, de rasism.

Glenn Beck, comentatorul-vedetă al Fox TV şi organizatorul manifestaţiei, a declarat că e vorba de o pură coincindenţă. Fost alcoolic şi dependent de droguri, Beck l-a acuzat adesea pe preşedintele Barack Obama de atitudine rasistă împotriva albilor. Devenită simbol al reuniunilor Tea Party, Sarah Palin, fosta candidată republicană la vicepreşedinţia SUA, a fost prezentă la Lincoln Memorial, unde a pledat, în aplauzele mulţimii, pentru întoarcerea la « valorile tradiţionale » ale Americii.Tea Party-ul de sâmbătă a avut loc cu doar două luni înainte alegerilor legislative.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite