Ministrul justiţiei din Noua Zeelandă a demisionat după un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul neozeelandez al justiţiei, Kiritapu (Kiri) Allan, a demisionat luni după ce fusese arestată pentru un accident de maşină în urmă cu o zi.

Kiritapu (Kiri) Allan
Kiritapu (Kiri) Allan

Ministrul neozeelandez al justiţiei, Kiritapu (Kiri) Allan, a demisionat luni după ce fusese arestată pentru un accident de maşină în urmă cu o zi, transmit AFP şi Reuters.

Allan este cel de-al patrulea ministru care părăseşte guvernul laburist (centru-stânga) în tot atâtea luni în acest an electoral, scrie Agerpres.

Ea şi-a prezentat demisia cu ”efect imediat” şi din postul de ministru al dezvoltării, precum şi din toate celelalte funcţii din cadrul guvernului, a confirmat premierul Chris Hipkins.

Kiri Allan a fost inculpată pentru conducere imprudentă şi refuz de a se conforma ordinului poliţistului, a indicat Hipkins într-o conferinţă de presă.

Kiri Allan a fost arestată pentru scurt timp după accident şi, de asemenea, a fost sancţionată contravenţional după ce testul de alcoolemie a relevat depăşirea limitei admise.

Ea a înţeles că nu poate păstra mandatul ministerial, nu este admisibil ca un ministru al justiţiei să fie inculpat pentru infracţiuni penale”, a spus Hipkins.

”Deşi faptele sale nu sunt scuzabile, am fost informat că trecea printr-o suferinţă emoţională extremă în momentul incidentului”, a adăugat el.

Hipkins a mai spus că ”problemele personale recente de sănătate mintală” ale lui Kiri Allan ”sunt bine cunoscute şi se pare că unele dintre ele s-au manifestat ieri”.

Allan a revenit la îndatoririle parlamentare lunea trecută după câteva zile libere din cauza unor probleme de sănătate mintală.

Văzută la un moment dat ca potenţială succesoare a fostului prim-ministru Jacinda Ardern, Kiri Allan a spus că îşi va lua timp pentru a se gândi la viitorul său în politică.

Alegerile sunt programate la 14 octombrie şi, potrivit sondajelor, Partidul Laburist se află în urma Partidului Naţional, opoziţia de centru-dreapta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite