Membru important al Jihadului Islamic, ucis în Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au anunţat vineri că l-au ucis pe Wael Abu Fanuna, un important membru al organizaţiei teroriste Jihadul Islamic din Fâşia Gaza, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Bombardamente israeliene în Fâșia Gaza FOTO EPA-EFE
Bombardamente israeliene în Fâșia Gaza FOTO EPA-EFE

Wael Abu Fanuna ar fi fost adjunctul şefului unităţii de propagandă a Jihadului Islamic şi a fost ucis joi într-un atac aerian asupra unei locuinţe, a precizat armata israeliană.

Organizaţia teroristă Jihadul Islamic Palestinian (PIJ) este considerată una dintre cele mai radicale grupări militante din Orientul Mijlociu, membrii săi lansând în mod repetat rachete împotriva Israelului din Fâşia Gaza. Cu toate acestea, gruparea este considerată mai puţin puternică decât Hamas.

Până în prezent, nu a existat nicio confirmare din Gaza a decesului lui Wael Abu Fanuna.

Trupele terestre israeliene au raportat că luptau încă vineri împotriva Hamas, ajutate de forţele aeriene şi de unităţile navale din largul coastei. Un număr de 192 de soldaţi israelieni au fost ucişi de la începutul ofensivei terestre în Gaza.

În Gaza, Ministerul Sănătăţii controlat de Hamas a raportat aproape 24.500 de morţi şi peste 61.500 răniţi în urma atacurilor israeliene de la începutul războiului.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite