Marocul acceptă ajutorul a patru țări, după cutremurul devastator: Spania, Marea Britanie, Qatar și Emiratele Arabe Unite oferă sprijin

0
Publicat:

Marocul a confirmat că a acceptat ajutorul oferit de patru țări, și anume Spania, Marea Britanie, Qatar și Emiratele Arabe Unite, în urma cutremurului devastator care a dus la moartea a peste 2.000 de persoane.

Stradă din Maroc, după cutremur FOTO EPA-EFE
Stradă din Maroc, după cutremur FOTO EPA-EFE

Potrivit Ministerului de Interne al Marocului, această țară a răspuns pozitiv la ofertele de ajutor a patru națiuni, care au pus la dispoziție echipe de căutare și salvare. De asemenea, alte țări, precum Franța, au declarat că sunt pregătite să ofere asistență.

Echipele de salvare din Spania, Marea Britanie, Qatar și Emiratele Arabe Unite au început să-și coordoneze eforturile de intervenție cu omologii lor din Maroc.

Ministerul de Interne al Marocului a exprimat recunoștință față de toate țările care au oferit ajutor și a menționat „a efectuat o evaluare minuţioasă a nevoilor pe teren şi ţinând cont de faptul că o lipsă de coordonare ar putea fi contraproductivă”.

Comunicatul oficial indică faptul că, pe viitor, ar putea fi acceptate și alte oferte de ajutor „dacă nevoile evoluează”.

Numeroase țări, printre care Israel, Franța, Spania, Italia și Statele Unite, au oferit asistență. Inclusiv Algeria, țară vecină cu relații încordate cu Marocul, a permis redeschiderea spațiului său aerian pentru zborurile care transportă ajutor umanitar și răniți.

Cutremurul, cel mai puternic înregistrat vreodată în Maroc, a provocat cel puțin 2.012 de decese și 2.059 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț oficial. Seismul, cu o magnitudine de 6,8, a avut loc vineri la ora locală 23:11 (22:11 GMT), conform Institutului American de Geofizică (USGS).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite