Mai multe morminte musulmane profanate în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de morminte musulmane au fost profanate cu simboluri şi lozinci rasiste şi naziste aplicate pe pietrele funerare întru-un cimitir din Carcassone, localitate situată în sud-vestul Frantei.

Este vorba despre morminte aparţinând musulmanilor morţi în cursul Primului Război Mondial, care se află într-o zonă a cimitirului Saint-Michel, rezervată militarilor, relatează ANSA.

Nu este pentru prima dată când insulte rasiste şi simboluri naziste sunt utilizate ca instrument de profanare a mormintelor musulmane în această zona a Frantei şi nu numai, gesturi provocatoare similare având loc şi în apropiere de Avignon, producând indignare în rândurile locuitorilor.

Duminică, aproximativ 500 de persoane s-au reunit la cimitirul musulman militar din Tarascon, în prezenţa ministrului de interne francez Brice Hortefeux şi a mai multor funcţionari reprezentanţi ai Consiliului Frântei al Credinţei Musulmane (CFCM), pentru o ceremonie care invita la meditaţie şi responsabilitate civică, pentru că astfel de fapte să nu mai aibe loc pe viitor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite