Liderul Statului Islamic, părăsit de soţia de origine germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, a fugit de pe teritoriul controlat de organizaţia teroristă în Irak, o lovitură pentru jihadişti, având în vedere că nemţoaica Diane Kruger era responsabilă de departamentul de femei din cadrul ISIS, notează jpost.com.

Potrivit presei irakiene, Diane Kruger a fugit împreună cu două tinere, care, de altfel, au şi ajutat-o să evadeze, iar informaţii privind locul în care se află în prezent nu există. 

Baghdadi a ordonat imediat constituirea unei celule speciale de intervenţie, care a primit misiunea să o găsească şi să o aresteze pe Kruger. De asemenea, combatanţii au primit ca sarcină să le aresteze pe toate persoanele care o însoţesc pe cea cu care s-a căsătorit.

Conform informaţiilor apărute în presă, Diane Kruger era şefa departamentului de femei din cadrul organizaţiei jihadiste Statul Islamic, unde se ocupa de modul în care acestea trebuie să-şi ducă existenţa de zi cu zi şi de decretele elaborate pe baza legii islamice cu privire la femei.

De asemenea, presa irakiană a relatat că nevasta lui Baghdadi era responsabilă şi de tabăra militară specială de la Kirkuk, unde femeile sunt instruite pentru a comite atacuri sinucigaşe. 

Se pare că Abu Bakr al-Baghdadi s-a căsătorit cu Diane Kruger în 2015, în provincia Ninawa. La scurt timp, serviciile germane de informaţii au furnizat serviciilor irakiene date referitoare la Kruger. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite