Liderul nord-coreean şi preşedintele rus își consolidează relaţia bilaterală în toate domeniile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin au făcut marţi un schimb de scrisori în care se angajează să îşi dezvolte legăturile în ceea ce Kim a numit o "relaţie strategică de lungă durată".

Kim Jong Un, președintele Coreei de Nord și Vladimir Putin, președintele Rusiei
Kim Jong Un, președintele Coreei de Nord și Vladimir Putin, președintele Rusiei

Scrisorile marchează cea de-a 78-a aniversare a eliberării Coreei de sub dominaţia colonială a Japoniei din perioada 1910-1945, care este, de asemenea, celebrată ca sărbătoare naţională în Coreea de Sud, potrivit Agerpres.

În scrisoarea sa către preşedintele Putin, liderul nord-coreean a spus că prietenia dintre cele două ţări a fost creată în al Doilea Război Mondial cu victoria asupra Japoniei şi că acum "demonstrează pe deplin invincibilitatea şi puterea lor în lupta pentru a distruge practicile arbitrare şi hegemonia imperialiştilor", a spus KCNA.

"Sunt ferm convins că prietenia şi solidaritatea... vor fi dezvoltate în continuare într-o relaţie strategică de lungă durată, în conformitate cu cerinţele noii ere", a scris liderul nord-coreean. "Cele două ţări vor ieşi întotdeauna învingătoare, susţinându-se puternic şi cooperând una cu cealaltă în cursul atingerii scopului şi cauzei lor comune".

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că furnizează Rusiei arme pentru războiul său din Ucraina, inclusiv obuze de artilerie, rachete lansate de la umăr şi proiectile. Phenianul şi Moscova au negat orice tranzacţie cu arme.

Liderul de la Kremlin, în mesajul său către Kim, a promis, de asemenea, că va consolida relaţiile bilaterale."Sunt sigur că vom consolida cooperarea bilaterală în toate domeniile pentru bunăstarea celor două popoare şi pentru stabilitatea şi securitatea fermă a peninsulei coreene şi a Asiei de Nord-Est în întregime", a scris Vladimir Putin.

Pe de altă parte, liderii Coreei de Sud, Statelor Unite şi Japoniei sunt pregătiţi să discute despre cooperarea în materie de securitate la un summit ce va avea loc pe 18 august la Camp David.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite