Kim Jong Un a promis să „îşi dea mâna“ cu preşedintele Putin pentru a consolida cooperarea strategică

0
Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să "îşi dea mâna" cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a consolida cooperarea strategică în scopul comun de a construi o ţară puternică, a informat luni presa de stat KCNA.

 Kim Jong Un și Vladimir Putin
Kim Jong Un și Vladimir Putin

Kim şi-a asumat angajamentul într-un mesaj de marcare a Zilei Naţionale a Rusiei, adresat preşedintelui Vladimir Putin, în care a apărat decizia acestuia de a invada Ucraina şi în care a arătat "sprijin şi solidaritate depline", scrie Agerpres.

"Justiţia va învinge cu siguranţă, iar poporul rus va continua să adauge glorie istoricului victoriilor", a spus Kim într-un mesaj publicat de KCNA.

Liderul nord-coreean a făcut apel la "o cooperare strategică mai strânsă" cu Moscova,"ţinându-l ferm de mână pe preşedintele rus, în conformitate cu dorinţa comună a popoarelor celor două ţări de a îndeplini marele obiectiv de a construi o ţară puternică", a adăugat acesta.

Coreea de Nord urmăreşte să creeze legături mai strânse cu Kremlinul şi a sprijinit Moscova după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut, dând vina pe "politica hegemonică" şi "aroganţa" Statelor Unite şi a Occidentului.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite