Liderul Fraţiei Musulmane va fi judecat pentru instigare la uciderea manifestanţilor

0
0
Mohamed Badie
Mohamed Badie

Liderul suprem al mişcării egiptene Fraţii Musulmani, Mohamed Badie, dat în urmărire, şi alţi doi lideri ai organizaţiei aflaţi în detenţie vor fi judecaţi pentru "instigare la uciderea manifestanţilor", au anunţat surse judiciare. Decizia a fost anunţată la doar câteva ore de când guvernul egiptean a ordonat armatei să pună capăt protestului neîntrerupt organizat de aproape două săptămâni de susţinătorii lui Morsi.

Egiptul traversează o perioadă de criză care a culminat la începutul lunii iulie cu înlăturarea de la putere de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Poliţia a primit ordin de la Guvernul sprijinit de armată să înlăture protestatarii din Piaţa Tahrir. Ministerul de Interne al Egiptului a fost instruit de cabinet să „folosească toate măsurile legale pentru a înfrunta violenţa şi terorismmul”, potrivit publicaţiei „Daily News Egypt”. 

Guvernul egiptean a declarat că protestatarii pro-Morsi reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale, potrivit corespondenţilor Reuters. 

După ce Mohamed Morsi a fost înlăturat de armată de la putere, mii de susţinători ai acestuia au organizat proteste neîntrerupte în mai multe pieţe din capitala Cairo. 

„Ne opunem opresiunii, suntem împotriva ilegitimităţii. Ne vrem drepturile. Am votat şi vrem să ni se respecte votul”, explică Issam ElDin Ismaeel, un profesor de engleză la Universitatea Al-Azhar, într-o conversaţie cu jurnaliştii postului american NBC. 

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite