Liban: Preşedintele cere abolirea confesionalismului politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Libanului Michel Suleiman a făcut apel sâmbătă la formarea unei comisii care să lucreze în vederea abolirii confesionalismului politic, în cadrul unei alocuţiuni televizate rostite cu ocazia celei de-a 66-a aniversări a independenţei celebrate duminică.

În Liban, locurile din parlament, principalele posturi din fruntea statului şi din sectorul public sunt repartizate între principalele confesiuni. Creştinii maroniţi, musulmanii şiiţi şi musulmanii suniţi reprezintă cele trei comunităţi cele mai importante pe plan demografic.

"Pentru a favoriza o vastă participare la viaţa politică, este necesară formarea unei comisii naţionale însărcinate cu abolirea confesionalismului politic", a afirmat preşedintele, citat de AFP şi Xinhua.

De asemenea, el a propus modificarea legii electorale pentru legislative cu scopul obţinerii unei mai bune reprezentări şi pentru a le reda emigranţilor drepturile, printre care şi dreptul la naţionalitate şi dreptul de vot, notează Agerpres.

"Orice reformă sau schimbare trebuie să servească obiectivului de edificare a statului", a subliniat el, precizând că "condiţia indispensabilă" pentru aceasta este consensul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite