Kim Jong-Un, prezent la un test cu rachete de croazieră strategice. „Au lovit ţinta, fără nicio eroare”

0
Publicat:

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a efectuat o vizită la o unitate navală, unde a asistat la un test reușit cu rachete de croazieră strategice. Această acțiune a avut loc chiar înaintea exercițiilor militare anuale, Ulchi Freedom Shield, organizate de Statele Unite și Coreea de Sud, în timp ce tensiunile persistă în privința programului nuclear al Coreei de Nord.

Kim Jong-un a asistat la un test reușit cu rachete de croazieră strategice FOTO Twitter
Kim Jong-un a asistat la un test reușit cu rachete de croazieră strategice FOTO Twitter

Kim Jong-Un a inspectat o flotă a marinei nord-coreene în Marea de Est, cunoscută și sub denumirea de Marea Japoniei, a informat, luni, agenția de presă nord-coreene ACTC. Acesta a supervizat personal echipajul în timp ce se pregătea pentru un exercițiu de lansare a unor „rachete de croazieră strategice”.

ACTC a subliniat că „rachetele au lovit rapid ţinta, fără nicio eroare”.

Această demonstrație de forță survine înaintea începerii exercițiilor militare Ulchi Freedom Shield, care sunt planificate să aibă loc până la sfârșitul lunii august. În lumina provocărilor constante prezentate de regimul nord-coreean, care dispune de arme nucleare, Statele Unite și Coreea de Sud au organizat aceste manevre într-un efort de a răspunde la potențialele amenințări.

Phenianul consideră că exercițiile militare comune ascund de fapt intenții ostile și o posibilă invazie a teritoriului său. În mod repetat, oficialii nord-coreeni au avertizat că vor reacționa cu măsuri „covârșitoare”, în fața acestor exerciții, alimentând astfel tensiunile în regiune.

Într-o perioadă în care stabilitatea regională rămâne fragilă, vizita neașteptată a lui Kim Jong-Un la unitatea navală și succesul testului cu rachete de croazieră au subliniat determinarea Coreei de Nord de a-și menține capacitatea militară și de a-și proteja interesele strategice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite