Joe Biden, la ultimul discurs în calitate de vicepreşedinte al Statelor Unite: Rusia lui Putin va încerca să influenţeze alegerile din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele american Joe Biden a descris miercuri actuala putere din Rusia drept cea mai mare ameninţare la adresa ordinii internaţionale şi a avertizat că aceasta va încerca să influenţeze alegerile din Europa, aşa cum a făcut şi în cazul celor din Statele Unite, relatează Reuters.

„Sub preşedintele Putin, Rusia lucrează cu toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a eroda conturul proiectului european, pentru a testa faliile naţiunilor occidentale şi pentru o întoarcere la o politică definită de sferele de influenţă“, a avertizat Biden în ultimul său discurs ca vicepreşedinte al Statelor Unite, rostit la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia.

„În condiţiile în care multe ţări din Europa urmează să aibă alegeri anul acesta, ar trebui să ne aşteptăm la noi tentative din partea Rusiei să interfereze cu procesul democratic. Se va întâmpla din nou, vă asigur. Şi din nou, obiectivul este clar: prăbuşirea ordinii internaţionale liberale“, a inistat el, citat de Reuters şi news.ro.

Olanda, Franţa şi Germania se numără printre ţările europene care organizează alegeri anul acesta.

CIA a conchis că Rusia a intervenit în alegerile din noiembrie anul trecut din Statele Unite pentru a favoriza victoria candidatului republican Donald Trump.

Citând oficiali apropiaţi dosarului, Washington Post a scris că agenţiile americane de informaţii au identificat persoane cu legături cu Guvernul rus care au transmis mii de e-mailuri ale Partidului Democratic şi ale membrilor echipei lui Hillary Clinton către WikiLeaks.

Agenţiile americane de informaţii americane au constatat totodată că hackeri apropiaţi Guvernului rus au spart şi serverele Partidului Republican, dar nu au publicat informaţiile obţinute astfel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite