Jihadiştii din Siria au trecut la crucificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acestea nu sunt primele cruficări din zonele controlate de insurgenţii jihadişti
Acestea nu sunt primele cruficări din zonele controlate de insurgenţii jihadişti

Jihadiştii din gruparea Statul Islamic al Irakului şi Levantului (ISIL) au anunţat crucificarea a doi prizonieri, în nord-estul Siriei, unde controlează puncte strategice.

Gruparea teroristă a executat şapte prizioneri, după ce aceştia au fost acuzaţi de comiterea unui atac cu grenade asupra„luptătorilor“ lor, în oraşul Raqqa, aflat pe Valea Eufratului.

Execuţiile au fost anunţate în două mesaje publicate pe Twitter: „În urmă cu zece zile, atacatori necunoscuţi au aruncat o grenadă înspre un luptător ISIL, în rondul Naim. Un civil musulman a rămas fără un picior şi un copil a fost ucis“. „Luptătorii noştri au blocat drumurile şi au reuşit să îi captureze. Apoi i-au găsit şi pe ceilalţi membri ai reţelei“.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, înfiinţat în Marea Britanie, a publicat fotografii ale celor doi prizonieri crucificaţi în acelaşi rond, unde fusese comis atacul asupra insurgenţilor.  

Unul dintre bărbaţi are înfăşurat în jurul lui un banner pe care scrie: „Acest om a luptat împotriva musulmanilor şi a aruncat o grenadă în acest loc“.

Sirieni crucificaţi de jihadişti în Raqqa

Abu Ibrahim Alrquaoui, autointitulat fondatorului grupului „Raqqa este măcelărită în tăcere“, a declarat pentru televiziunea americană Fox News că cei ucişi luptaseră împotriva regimului de la Damasc, condus de Bashar Al-Assad. Alrquaoiu este autorul fotografiilor cu persoanele executate, care au circulat în întreaga lume.

Acestea nu sunt însă primele cruficări din zonele controlate de insurgenţii jihadişti, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. La 16 aprilie, ISIL a execut în acelaşi mod un bărbat, după ce acesta a fost acuzat de comiterea unui furt asupra unui musulman.

Execuţiile au provocat o reacţie dură din partea grupurilor rivale de rebeli, între care şi Frontul Al-Nusra, mişcare afiliată oficial teroriştilor de la Al-Qaida. Frontul Al-Nusra luptă împotriva Statului Islamic al Irakului şi Levantului (ISIL), pentru controlul regiunilor.

ISIL a fost înfrântă şi eliminată din multe zone aflate în nordul Siriei, însă luptătorii săi deţin încă controlul în Raqqa- singura capitală de provincie, aflată total sub controlul insurgenţilor. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite