Cel puţin 100 morţi într-un un dublu atentat în oraşul sirian Homs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 100 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise într-un dublu atentat cu maşină-capcană comis marţi într-un cartier din oraşul sirian Homs, care a fost revendicat de insuregenţi, a anunţat, miercuri organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), relatează AFP.

Acesta este cel mai sângeros atac care are loc la Homs, în centrul ţării, de la începerea conflictului în Siria, în urmă cu trei ani, iar escaladarea violenţelor intervine cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale organizate de regimul de la Damasc.

Atentatul, revendicat de filiala oficială a Al-Qaida în Siria, Frontul al-Nosrra, intervine într-un moment în care armata încearcă să preia controlul asupra ultimelor zone deţinute de rebeli în cel de-al treilea oraş al ţării.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a anunţat 100 de morţi, dintre care 80 de civili, şi zeci de răniţi în urma acestui dublu atentat care a avut loc într-un cartier cu populaţie majoritar alauită, ca şi preşedintele Bashar al-Assad. Organizaţia anunţa marţi seară 51 de morţi şi peste 70 de răniţi.

Oraşul Homs a fost numit „capitala revoluţiei" de militanţii sirieni, în urma manifestaţiilor paşnice fără precedent care au avut loc la începutul revoltelor împotriva regimului de la Damasc.

În urma bombardamentelor din ultimel luni, care au provocat sute de morţi, forţele regimului au preluat aproape în totalitate controlul asupra cartierelor deţinute de rebeli.

Intensificarea violenţelor, în parlalel cu tirurile asupra capitalei Damasc, intervine cu o lună înaintea scrutinului prezidenţial, calificat drept o „farsă" de opoziţie şi mai multe ţări occidentale.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite