Japonia va aplica sancțiuni suplimentare Rusiei

0
Publicat:

În urma summitului G7, pe care l-a găzduit săptămâna trecută, Japonia a hotărât că va aplica sancțiuni suplimentare Rusiei, pentru a condamna războiul din Ucraina. Decizia vine și în contextul anunțul desfășurării de arme nucleare de către Rusia în Belarus.

Japonia înăsprește sancțiunile pentru Rusia FOTO Arhivă
Japonia înăsprește sancțiunile pentru Rusia FOTO Arhivă

Hirokazu Matsuno a declarat, vineri, că Japonia a convenit intensificarea măsurilor pentru a pedepsi invazia Ucrainei de către Moscova, în urma summitului G7. De asemenea, el a a motivat hotărârea cu atât mai mult cu cât liderii de la Kremlin se pregătesc să desfășoare arme nucleare tactice, în Belarus.

Japonia, țară afectată de bombele nucleare

Fiind singura ţară care a suferit bombardamente atomice în timpul războiului, Japonia nu acceptă niciodată ameninţarea nucleară a Rusiei, cu atât mai puţin utilizarea acesteia, a declarat Matsuno într-o conferinţă de presă obişnuită.

Liderii statelor membre G7 şi-au arătat săptămâna trecută hotărârea de a sprijini Ucraina cu ajutoare militare suplimentare şi sancţiuni împotriva Rusiei, la summitul anual, desfăşurat în primul oraş din lume care a suferit un bombardament atomic, Hiroshima.

Sancțiunile suplimentare

Într-o acţiune coordonată cu G7, Japonia va îngheţa activele a 78 de grupuri şi 17 persoane, inclusiv ofiţeri de armată din Rusia şi va interzice exporturile către 80 de entităţi ruseşti, cum ar fi laboratoarele de cercetare afiliate armatei, potrivit unui comunicat publicat vineri de Ministerul de Externe.

Totodată, Japonia va interzice furnizarea de servicii de construcţii şi inginerie Rusiei, mai multe detalii referitoare la această măsură urmând să fie anunţate la o dată ulterioară, se arată într-un comunicat al Ministerului Comerţului de la Tokio.

În lumePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite