James Cameron despre scufundările la epava Titanicului: „A fost Muntele Everest al epavelor” VIDEO

0
Publicat:

James Cameron, regizorul filmului Titanic, are la activ 33 de scufundări la locul epavei, potrivit CNN. Cameron a descris de mai multe ori exprerințele sale la epava celebrei nave către care a pornit submersibilului OceanGate, dispărut în adâncuri. 

CNN, care i-a contactat pe reprezentanții lui Cameron pentru a face un comentariu, a realizat o sinteză a ceea ce a declarat regizorul în trecut despre explorarea în adâncuri.

Ce l-a motivat pe James Cameron să regizeze filmul „Titanic”

Într-un interviu pentru Playboy din 2009, Cameron a explicat că nu povestea de dragoste de la bordul Titanicului l-a inspirat să realizeze filmul din 1997:

„Am făcut <<Titanic>> pentru că am vrut să mă scufund până la epavă, nu pentru că mi-am dorit în mod special să fac filmul. (...) Titanicul a fost Muntele Everest al epavelor și, ca scafandru, am vrut să o fac cum trebuie".

James Cameron. FOTO Profimedia
James Cameron. FOTO Profimedia

Regizorul este de părere că cinematografia și explorarea mărilor sunt legate între ele.

„Este treaba exploratorului să meargă și să fie la marginea îndepărtată a experienței umane și apoi să se întoarcă și să spună acea poveste", a mai spus James Cameron, a cărui pasiune pentru adâncuri se reamarcă și în filmul „Avatar”.

Într-un alt interviu, pentru National Geographic, regizorul a povestit că în tinerețe era uimit de emisiunile exploratorului marin Jacques Cousteau.

 S-a scufundat și în Groapa Marianelor

James Cameron a făcut zeci de scufundări la mare adâncime de când a filmat "Titanic", inclusiv în Groapa Marianelor (2012), la aproape 11 km sub suprafață.

A făcut acest lucru într-un vehicul submersibil de 24 de picioare, pe care l-a proiectat, numit Deepsea Challenger.

A povestit ulterior, într-un videoclip și un eseu al National Geographic, cum a trecut de adâncimea Titanicului, iar când a ajuns la 27.000 de picioare, cea mai mare adâncime la care Cameron a spus că s-a scufundat vreodată, mai avea 9.000 de picioare până la fundul oceanului.

„Nu este doar o chestie, știți, de ego de tip bogat. (...) Dacă ești suficient de norocos să câștigi niște bani și să ai un capital (...), de ce să nu-l investești în visul tău?", spune Cameron într-un interviu din 2018 pentru 60 Minutes Australia, despre explorările sale în adâncurile mării.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite