Imagini spectaculoase cu epava Titanicului. Nava așa cum n-a fost văzută de 100 de ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de exploratori a filmat epava celebrei nave Titanic, care se află în descompunere. În noaptea de 14 spre 15 aprilie a anului 1912, vasul, cu 2.224 de persoane la bord, s-a scufundat, după ce s-a ciocnit de un aisberg în nordul Oceanului Atlantic. Conform Wikipedia, 1.514 dintre cei aflați pe navă au murit.

Următoarea expediție ar fi planificată în anul 2023 FOTO Captură video
Următoarea expediție ar fi planificată în anul 2023 FOTO Captură video

În clipul video publicat de OceanGate Expeditions pe canalul său de Youtube sunt prezentate prova, precum și un lanț de ancore, cala numărul unu și ancora. 

Vasul a fost descoperit în anul 1985, generând numeroasele expediții pentru explorări. În anul 2021, compania specializată în explorarea fundului mării Ocean Gate a inaugurat o expediție a epavei, care se află la o adâncime de circa 4.000 de metri în Atlanticul de Nord, la aproximativ 600 de kilometri de coasta Newfoundland, Canada.

Imaginile, care au fost filmate cu rezoluția 8K, evidențiază starea de descompunere a vasului. 

La începutul videoclipului puteţi vedea macaraua folosită pentru a desfăşura ancora masivă de 15 tone încă pe puntea epavei şi lanţul care a fost ataşat iniţial de catargul principal care acum s-a prăbuşit”, a afirmat, într-un comunicat de presă, Paul-Henri Nargeolet, expert al Titanicului care a participat la expediţie. 

Vasul a fost descoperit în anul 1985. Foto: Arhivă
Vasul a fost descoperit în anul 1985. Foto: Arhivă

Era zece şi un sfert seara când Titanicul şi banchiza de gheaţă s-au întâlnit”, scria Le Figaro pe 20 aprilie 1912 conform declarațiilor supravieţuitorilor. „Nu s-a lovit din faţă, ci din lateral. Atunci toţi cei care erau în interior s-au repezit pe punte. Strigătele, zgomotul i-au trezit şi pe cei care se retrăseseră deja în cabinele lor şi care au venit la rândul lor pe punte. Cu toate acestea, încă nu ne-am dat seama de amploarea dezastrului. Ofiţerii i-au liniştit pe pasageri, dar se pare că poliţiştii înşişi nu au crezut atunci că coliziunea a fost atât de gravă. Şi, de fapt, cum era un bal la bord, pentru a sărbători duminica, muzica a cântat melodii vesele. Abia o jumătate de oră mai târziu, pasagerii şi ofiţerii au început să conştientizeze deplina gravitate a situaţiei”. 

Următoarea expediție ar fi planificată în anul 2023. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite