Jaf ca-n filme pe un aeroport din Canada. Prada, aur în valoare de peste 100 de milioane de dolari

0
Publicat:

Un jaf comis pe un aeroport din Canada pare să fi adus hoților o captură incredibilă de peste 1.630 kg (aproximativ 1,6 tone) de aur, care are o valoare de aproximativ 104 milioane de dolari. Potrivit poliției, au fost furate și alte bunuri de mare valoare.

Peste 1.600 de kg de aur au fost furate pe un aeroport din Canada / Foto: Arhivă
Peste 1.600 de kg de aur au fost furate pe un aeroport din Canada / Foto: Arhivă

Metalul prețios, care era transportat prin Aeroportul Internațional Pearson din Toronto, cel mai mare din țară, era ținut într-o instalație securizată din incintă, scrie Sky News.  

Pearson este locul în care aurul care a fost extras din mine în țară este frecvent depozitat înainte de a fi transportat cu avionul în străinătate. Aproape jumătate din mărfurile aeriene ale țării trec prin acest aeroport.

Poliția regală canadiană a fost chemată pentru a ajuta la descoperirea autorului jafului. Potrivit Toronto Sun, poliția crede că jaful a fost comis probabil de grupuri locale de crimă organizată. Având în vedere mărimea furtului, este probabil să fi fost folosit un camion. 

Aur în valoare de 4 milioane de lire sterline recuperat după descoperirea unui avion pe aeroportul Heathrow în 2019

Grupurile de infractori privesc adesea porturile și aeroporturile ca pe niște ținte ușoare, deoarece prin ele trec mereu o mulțime de bunuri. Poliția crede că elementele criminale sunt active pe aeroportul Pearson.

Bloomberg a raportat că un purtător de cuvânt al RCMP a declarat „Încă încercăm să obținem informații exacte despre jaf".

Indiferent dacă jaful a fost foarte bine planificat sau nu, una dintre cele mai mari probleme pe care hoții o vor găsi probabil este cum să descarce aurul furat.

După jaful Brinks Matt din 1985, în urma căruia s-au furat 26 de milioane de lire sterline de aur și diamante dintr-un depozit de lângă aeroportul Heathrow (în valoare de 93 de milioane de lire sterline la prețurile de astăzi), cei care au comis jaful au fost nevoiți să topească aurul pentru a putea profita de pe urma lui.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite