Italia se poate alătura dezvoltării unei noi generații de avioane de luptă japoneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua aeronava FX va trebui să înlocuiască avioanele multirol F-2, transmite NHK.

Motorul noului avion de luptă japonez va fi dezvoltat în colaborare cu Rolls Royce.Foto:Shutterstock
Motorul noului avion de luptă japonez va fi dezvoltat în colaborare cu Rolls Royce.Foto:Shutterstock

Ministerul japonez al Apărării are în vedere posibilitatea de a atrage specialiști italieni în proiectul de dezvoltare a unui avion de luptă de nouă generație FX al Forțelor de Autoapărare Japoniei, care va înlocui avioanele de luptă multirol F-2 aflate în serviciul actual în țară, a anunțat duminică postul NHK TV, citând surse.

Potrivit acestuia, intenția corespunzătoare a Ministerului Apărării se datorează faptului că Italia are experiență în cooperarea tehnică cu Marea Britanie, ai cărei reprezentanți sunt deja implicați în dezvoltarea motorului pentru FX.

Dezvoltarea unui motor de avioane de luptă de nouă generație a început în ianuarie. Rolls-Royce participă la proiect pe partea britanică, iar Ishikawajima Heavy Industries, pe partea japoneză.

Rolul principal în dezvoltarea aeronavei FX, care ar trebui să înlocuiască F-2 în anii 2030, este atribuit japonezilor Mitsubishi Heavy Industries. Asistența tehnică va fi asigurată de americanul Lockheed Martin. Costul întregului proiect, conform estimărilor preliminare, se va ridica la 1,5 trilioane de yeni (10,6 miliarde de dolari).

Ministerul japonez al Apărării a declarat anterior că dezvoltarea unui prototip FX va începe în 2024. Testele de zbor sunt programate pentru 2028 și producția în serie pentru 2031. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite