Israelul vrea procese de tip Nürnberg pentru teroriștii Hamas. Ultima execuție din Israel a fost spânzurarea nazistului Adolf Eichmann în 1962

0
Publicat:

Israelul va organiza procese de război de tip Nürnberg pentru teroriștii Hamas responsabili de masacrul din 7 octombrie, în care aproape 1.200 de evrei au fost uciși, iar aproximativ 250 au fost luați ostatici.

1.200 de evrei au fost uciși, iar aproximativ 250 au fost luați ostatici
1.200 de evrei au fost uciși, iar aproximativ 250 au fost luați ostatici FOTO arhiva Adevărul

Peste 100 de militanți Hamas au fost capturați și sunt supuși interogatoriilor serviciilor de informații israeliene. Dacă se va dovedi că acțiunile lor au încălcat regulile internaționale ale războiului, aceștia riscă pedeapsa cu moartea. Ar fi primele execuții în Israel, de la spânzurarea nazistului Adolf Eichmann pentru crime de război în 1962.

Potrivit The Sun, sursele indică faptul că numărul teroriștilor Hamas capturați pe 7 octombrie ar putea fi în jur de 100. Autoritățile israeliene iau în considerare înființarea unui tribunal special pentru aceste cazuri.

Fostul ambasador al Israelului în SUA, Michael Oren, a declarat: "Un proces de tip Nürnberg este cu siguranță necesar."

Richard Pater, șeful Centrului de Comunicare și Cercetare Israel - Marea Britanie, a spus: "Brutalitatea extremă implicată în atacuri ar putea conduce la procese de tip Nuremberg sau ceva similar cu procesul lui Eichmann, pentru a expune pe deplin crimele de război ale Hamas."

Procesele de la Nuremberg au dus la condamnarea la moarte a liderilor naziști
Procesele de la Nürnberg au dus la condamnarea la moarte a liderilor naziști FOTO arhiva Adevărul

Unul dintre teroriștii Hamas capturați a mărturisit că li s-a ordonat să violeze, tortureze și decapiteze în timpul masacrelor de la comunitățile de kibbutz, un festival muzical și alte locuri.

Procesele de la Nürnberg de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial au dus la condamnarea la moarte a liderilor Germaniei naziste.

Între timp, ostaticul israelian Sahar Baruch, în vârstă de 25 de ani, a fost confirmat decedat.

Într-un videoclip ce prezintă cadavrul său, Hamas a anunțat că a murit într-o operațiune de salvare eșuată în Gaza, însă Israelul susține că a fost ucis de răpitori.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite