Israelul și aliații săi vor lansa un atac împotriva Iranului în următoarele două zile, scrie New York Times

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul va coordona cu aliații un răspuns dur la atacul iranian de sâmbătă noaptea, anunță The New York Times.

Israelul ar putea reacționa la atacul Iranului
Israelul ar putea reacționa la atacul Iranului

Ziarul american New York Times scrie în ediția sa de duminică despre faptul că se așteaptă ca Israelul să lanseze un atac de represalii împotriva Iranului „în următoarele 48 de ore”, împreună cu aliații săi.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, SUA, Marea Britanie și Franța, împreună cu Iordania, au acordat sprijin militar Israelului pentru a intercepta rachetele și dronele lansate de Iran.

Șeful Statului Major General al Iranului, Mohammad Bagheri, a avertizat, însă, că răspunsul armatei iraniene la o eventuală contraofensivă israeliană va fi „mult mai mare”.

Autoritățile iraniene au mai spus că Israelul nu ar trebui „să facă o altă greșeală” și că vor exista consecințe grave dacă SUA va interveni în conflict, scrie antena3.ro.

Iranul va răspunde direct dacă Israelul va ataca interesele sau bunurile iraniene.

Liderul IRGC al Iranului a declarat că o „nouă ecuație” a fost creată după atacul asupra

Israelului și că de acum înainte va răspunde direct ori de câte ori Israelul îi va ataca interesele, activele sau oamenii.

Am decis să creăm o nouă ecuație, și anume că, dacă de acum înainte regimul sionist ne va ataca interesele, bunurile, personalitățile și cetățenii, oriunde și în orice moment vom riposta împotriva lor”, a declarat comandantul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC), Hossein Salami, la televiziunea de stat iraniană

Șeful Statului Major iranian: Atacul nostru s-a încheiat

Șeful Statului Major iranian spune că atacul s-a încheiat și de acum forțele iraniene vor răspunde „dacă Israelul ne țintește interesele”. El avertizează SUA că dacă participă la un atac împotriva Iranului îi va ținti bazele din regiune.

Șeful Statului Major iranian, generalul Mohammad Bagheri, a declarat: „Atacul nostru s-a încheiat și nu dorim să-l continuăm, dar vom răspunde cu forță dacă Israelul ne țintește interesele”.

Pe de altă parte, avertizează SUA să nu participe la un atac împotriva Iranului.

„Dacă Washingtonul participă la vreun atac împotriva noastră, îi vom ținti bazele din regiune și nu va fi în siguranță”, spune șeful Statului Major iranian.

Comandantul Gărzilor Revoluționare Islamice, Hossein Salami, a avertizat, de asemenea, că Teheranul va riposta împotriva oricărui atac israelian asupra intereselor, oficialilor sau cetățenilor săi.

Armata israeliană a transmis că au participat la apărarea Israelului în respingerea atacului iranian și capabilitățile militare aliate.

„Israelul a acționat împreună cu SUA, Marea Britanie, Franța și alte țări atunci când a respins atacul iranian”, a transmis armata israeliană.

Până duminică dimineață, oficialii israelieni au indicat că nu a fost luată nicio decizie cu privire la un răspuns israelian la atacul iranian, în timp ce un oficial a declarat că orice răspuns potențial va fi discutat la ședința cabinetului de război.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite