Israelul a lansat un atac aerian asupra pozițiilor Hezbollah din sudul Libanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul a lansat un atac aerian asupra Ainata, un sat aflat în sudul Libanului, care a ucis un civil libanez și rănit un altul, potrivit unei surse de securitate libaneză citată de presa locală, scrie dpa, potrivit Agerpres.

Steaguri Israel și Hezbollah FOTO: Shutterstock (Arhivă)
Steaguri Israel și Hezbollah FOTO: Shutterstock (Arhivă)

Atacul aerian a avut ca țintă o casă aflată la marginea satului.

Forțele de Apărare israeliene au declarat anterior că „teroriştii au tras înspre mai multe locuri din nordul Israelului”.

Forțele israeliene au spus că artileria a lovit sursa atacului și poziții pe care „teroriştii obişnuiau să le folosească pentru a efectua lansări către Israel”.

De asemenea, în sudul Libanului, mai mulți martori au afirmat că două obuze israeliene au fost trase către un grup de reporteri în orașul de graniţă Yarun. Un cameraman al postului Al Jazeera a fost rănit uşor, iar maşini alte altor posturi de televiziune au fost avariate. Un reporter prezent a declarat pentru dpa că, după ce a fost tratat, cameramanul Al Jazeera s-a întors la muncă, scrie Agerpres.

Luna trecută, atacurile forțele israeliene au lovit un grup de jurnalişti în sudul Libanului, ucigându-l pe videograful Reuters Issam Abdallah şi rănindu-i pe alţi câţiva.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite