Hezbollahul libanez promite că frontul cu Israelul „va rămâne activ“

0
Publicat:

Şeful puternicului Hezbollah libanez a declarat sâmbătă că gruparea sa armată a folosit noi tipuri de arme şi a lovit noi ţinte în Israel în ultimele zile şi a promis că frontul din sud împotriva inamicului său jurat "va rămâne activ".

Sayyed Hassan Nasrallah
Sayyed Hassan Nasrallah

Acesta este al doilea discurs al lui Sayyed Hassan Nasrallah de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în octombrie. În primul său discurs de la începutul acestei luni, el a spus că există posibilitatea ca lupta pe frontul libanez să se transforme într-un război total, scrie Agerpres.

Nasrallah a declarat sâmbătă că a avut loc "o actualizare" în operaţiunile Hezbollahului de-a lungul frontului său cu Israelul. "S-a înregistrat o îmbunătăţire cantitativă a numărului de operaţiuni, a dimensiunii şi numărului de ţinte, precum şi o creştere a tipului de arme", a spus el într-un discurs televizat.

El a indicat că Hezbollah a folosit o rachetă cunoscută sub numele de Burkan, descriind încărcătura ei utilă de explozibili între 300 şi 500 de kilograme, şi a confirmat că gruparea a folosit drone cu arme pentru prima dată.

Nasrallah a mai spus că gruparea a lovit de asemenea oraşul Kiryat Shmona din nordul Israelului pentru prima dată ca represalii pentru uciderea a trei fete şi a bunicii lor la începutul acestei luni.

"Acest front va rămâne activ", a promis el.

În schimburile de focuri dintre Hezbollah şi forţele israeliene la graniţa libanezo-israeliană începând din 8 octombrie, cel puţin 70 dintre combatanţii săi au fost ucişi. Mai mulţi civili au fost de asemenea ucişi.

Dar bombardamentele au fost în mare parte limitate la graniţă, iar Hezbollah a lovit mai ales ţinte militare.

Gruparea, fondată de Gărzile Revoluţionare iraniene în 1982, este vârful de lance al unei alianţe susţinute de Teheran, ostilă Israelului şi Statelor Unite.

Israelul şi-a intensificat asediul Gazei conduse de Hamas în urma atacului transfrontalier din 7 octombrie al mişcării islamiste palestiniene despre care spune că a ucis în jur de 1.200 de persoane şi aproximativ 240 fiind răpite şi ţinute ca ostatici în enclava palestiniană.

Autorităţile sanitare din Gaza spun că peste 11.000 de persoane - multe dintre ele femei şi copii - au fost ucise de când Israelul a început atacul asupra fâşiei de coastă înguste cu 2,3 milioane de locuitori.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite