Israelul a declarat că va adopta o poziție mai agresivă față de Federația Rusă

0
Publicat:

Liderul aripii libertariene a partidului de guvernământ Likud din statul evreu, Amir Weitmann, a acuzat Rusia că este „parțial implicată în ceea ce se întâmplă în Israel”.

Sistem antiracheta. Foto: Shutterstock
Sistem antiracheta. Foto: Shutterstock

Autoritățile israeliene intenționează să ia o poziție mai agresivă față de Rusia în legătură cu sistemul de apărare aeriană din Ucraina. Încrederea în acest lucru a fost exprimată de liderul aripii libertarie a partidului de guvernământ Likud din Israel, Amir Weitmann, într-un interviu pentru Business Insider publicat sâmbătă .

El a comentat cuvintele reprezentantului permanent al statului evreu la ONU, Gilad Erdan, care a declarat luni că Israelul lucrează pentru a transfera sisteme de avertizare timpurie pentru loviturile cu rachete și atacurile cu drone în Ucraina. „Israelul va lua o poziție mai agresivă față de Rusia”, crede politicianul. Dacă invazia în Ucraina nu se încheie până când Israelul rezolvă conflictul cu mișcarea radicală palestiniană Hamas, a susținut Weitmann, „armele israeliene vor ajunge în Ucraina”.

El a acuzat Rusia că ar fi fost „parțial implicată în ceea ce se întâmplă în Israel”, referindu-se la agravarea conflictului palestino-israelian. Cu toate acestea, nu este clar „la ce nivel”, a adăugat Weitmann. El nu a oferit nicio dovadă pentru afirmațiile sale. 

Potrivit politicianului, Israelul „nu are capacitatea” de a furniza sisteme de arme altor țări. Cu toate acestea, el consideră că transferul sistemelor de avertizare timpurie pentru loviturile cu rachete este „doar începutul” angajamentului Israelului față de Ucraina. Potrivit lui Weitmann, declarația reprezentantului permanent israelian nu a fost „ceva neașteptat”.

Anterior, Primul Reprezentant Permanent adjunct al Federației Ruse la ONU, Dmitri Polyansky, a declarat că Israelul și Ucraina duc o luptă împotriva umanității și a dreptului internațional umanitar. Diplomatul rus a numit și cuvintele lui Erdan, care a comparat acțiunile Rusiei în Ucraina cu atacul Hamas asupra Israelului, drept prostii. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite