Israelul a arestat trei posibili membri ai Al-Qaeda care plănuiau un atac asupra ambasadei americane din Tel Aviv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de securitate izraelian a anunţat că a arestat trei persoane, presupuşi membri ai unei celule Al-Qaeda, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului declarând că aceştia plănuiau mai multe atacuri, printre ţinte fiind şi ambasada Statelor Unite din Tel Aviv.

Shin Bet, serviciul de securitate israelian, a declarat că arestaţii au fost recrutaţi de un agent Al-Qaeda în Fâşia Gaza.

De asemenea, serviciul de securitate a dezvăluit alte planuri de atac asupra unui centru de conferinţe din Ierusalim, bombe plasate în mai multe staţii de autobuz din Ierusalim şi răpiri ale soldaţilor israelieni.

Cei trei acuzaţi urmau să poarte asupra lor acte false, de cetăţeni ruşi, pentru a avea acces la ţintele unde trebuiau să ajungă pentru a îndeplini obiectivele propuse.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Sami Abu Zuhri, a catalogat informaţiile oferite de Shin Bet drept „înscenări stupide”, aceste arestări fiind un motiv de justificare a loviturilor militare israeliene din Fâşia Gaza, potrivit agenţiei Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf, a declarat că autorităţile din Statele Unite vor face o anchetă privind demersul celor trei posibili terorişti. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite