Băsescu: Problemele dintre Israel şi Palestina se pot rezolva doar „printr-un compromis care să însemne două state şi pace”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Niciuna dintre aceste probleme nu poate fi rezolvata fără un compromis. Un compromis care să înseamne: doua state şi pace. Este uşor cand nu vrei să ajungi la un compromis să apelezi la motivaţiile istorice. Nimeni nu va nega istoria, dar scopul procesului de pace nu este restabilirea adevarului istoric, ci pacea”, a declarat Traian Băsescu marţi, la Ramallah.

Băsescu a fost primit la Ramallah la complexul prezidenţial al Teritoriilor Palestiniene de către preşedintele Mahmoud Abbas.

În momentul în care a fost primit de Mahmoud Abbas, preşedintele Băsescu a spus: "Nice to see you. Long time no see", transmite Mediafax. După această întâlnire, preşedintele are în program întâlnirea cu comunităţile românilor din Teritoriile Palestiniene şi Israel. Anterior, preşedintele Traian Băsescu a depus o coroană de flori la Mausoleul fostului preşedinte Yasser Arafat.

Traian Băsescu, despre conflictul Israel-Palestina: Singura soluţie este „un compromis care să însemne două state şi pace”

image
image


 

Citeşte şi:

Vizita preşedintelui Traian Băsescu în Israel, dincolo de aparenţe

Într-un moment de cumpănă pentru Orientul Mijlociu, dar şi pentru relaţia israelo-europeană, România îşi reafirmă politica echilibrată, dar activă, în regiune, demarată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Elan Schwartzenberg i-a ţinut calea preşedintelui Traian Băsescu, în Israel

Controversatul om de afaceri Elan Schwartzenberg a apărut luni, la mormântul lui Theodor Herzl din Cimitirul Eroilor din Israel, în speranţa că se va întîlni cu preşedintele Traian Băsescu care ar fi trebuit să depună o coroană de flori acolo.

FOTO Preşedintele Traian Băsescu, în Israel. Şeful statului a lăsat un bilet la Zidul Plângerii

Preşedintele Traian Băsescu a fost primit de omologul sau israelian, Shimon Peres, la reşedinţa prezidenţială din Ierusalim. Este a două vizită de stat pe care şeful statului român o întreprinde în Israel, prima fiind în 2009, la sfârşitul primului sau mandat în funcţia de preşedinte. O delegaţie a Serviciului Român de Informaţii  condusă de directorul George Maior a însoţit reprezentanţii administraţiei prezidenţiale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite