Israel: 42 de suspecți arestați după atacul de la o sinagogă din Ierusalimul de Est

0
Publicat:

Patruzeci şi două de persoane au fost arestate pentru interogare după atacul sângeros comis vineri în apropierea unei sinagogi în Ierusalimul de Est, a anunţat sâmbătă Poliţia Israeliană.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un palestinian în vârstă de 21 de ani a împuşcat mortal vineri seara şapte persoane în apropierea unei sinagogi din Ierusalimul de Est în timpul slujbei de shabbat. Atacatorul a fost ucis apoi la capătul unei curse de urmărire, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Poliţia Israeliană a anunțat sâmbătă că a arestat „42 de suspecţi” pentru interogare, „unii făcând parte din familia teroristului”.

Alţi suspecţi locuiesc în acelaşi cartier din Ierusalimul de Est, a adăugat sursa citată.

După atacul de vineri, forţele israeliene au fost plasate în „stare de alertă maximă”.

Atacul armat a avut loc la Neve Yaakov, cartier al coloniştilor israelieni în Ierusalimul de Est, parte a Oraşului Sfânt anexat de Israel.

Şeful Poliţiei, Kobi Shabtai, a evocat „unul dintre cele mai grave atacuri comise în Israel în ultimii ani”.

După atacul de vineri seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis „măsuri imediate”, fără alte precizări. El i-a îndemnat pe israelieni să nu-şi facă singuri dreptate, ci să lase aceasta în seama armatei şi poliţiei.

Împuşcăturile din Ierusalimul de Est au survenit a doua zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei, care i-a costat viaţa pe nouă palestinieni.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că îşi va întări dispozitivul cu un batalion în Cisiordania.

Gruparea fundamentalistă Hezbollah a salutat sâmbătă, într-un comunicat, atacul din Ierusalimul de Est.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite