Iranul a încearcat să captureze o dronă maritimă a SUA în Golful Persic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marina SUA a împiedicat, marți dimineață, o navă a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice iraniene (IRGC) să captureze o dronă maritimă americană în apele internaționale din Golful Persic, conform USNI News.

Patru ore mai târziu după ce SUA a reacționat, Shahid Baziar a răspuns Foto: Captură video
Patru ore mai târziu după ce SUA a reacționat, Shahid Baziar a răspuns Foto: Captură video

Flota a 5-a SUA a observat, luni, în jurul orei 23:00, cum o navă a marinei Gărzii Revoluționare Islamice iraniene, Shahid Baziar, remorca o dronă maritimă cunoscută și ca „navă de suprafață fără pilot” (USV), care opera în Golful Arabic.

Nava de coastă de patrulare a marinei USS Thunderbolt (PC-12), care opera în apropiere, a reacționat, în timp ce Flota a 5-a a trimis și un elicopter MH-60S Sea Hawk din cadrul Escadrilei 26 de luptă pe mare.

Patru ore mai târziu după ce SUA a reacționat, Shahid Baziar a răspuns, desprinzând drona maritimă pe care o remorcase și a plecat din zonă.

Nava de suprafață fără pilot Saildrone Explorer este echipată cu camere de supraveghere, radare și senzori, necesare pentru colectarea datelor de navigare.

„Acțiunile IRGCN au fost flagrante, nejustificate și inconsecvente cu comportamentul unei forțe maritime profesioniste”, a declarat viceamiralul Brad Cooper, șeful Comandamentului Central al Forțelor Navale ale SUA, al Flotei a 5-a a SUA și al Forțelor Maritime Combinate.

"Forțele navale le SUA rămân vigilente și vor continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde permite dreptul internațional, promovând în același timp, în întreaga regiune, ordinea internațională bazată pe reguli.”

Este a doua oară în această vară când IRGCN a avut interacțiuni nesigure cu navele marinei americane din Golful Persic. În iunie, o navă iraniană, însoțită de trei dispozitive de atac rapid, au hărțuit două nave ale Marinei, a raportat anterior USNI News.

NAVCENT a început să opereze drona navală Saildrone Explorer în Golful Persic pe 27 ianuarie, după o perioadă de testare de o lună în Golful Aqaba.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite