Iran: 11 persoane inculpate după uciderea unui paramiltar

0
Publicat:

Unsprezece persoane, între care o femeie, au fost inculpate după uciderea unui paramilitar în 3 noiembrie la Karaj, la vest de Teheran, în cea de-a 40-a zi a doliului care a urmat decesului unei manifestante, a anunţat sâmbătă un înalt responsabil din justiţie, citat de AFP.

Între cei 11 inculpați se numără și o femeie FOTO Shutterstock
Între cei 11 inculpați se numără și o femeie FOTO Shutterstock

Potrivit lui Hossein Fazeli Harikandi, şeful justiţiei în provincia Alborz, de care depinde Karaj, citat de Mizan, agenţia autorităţii judiciare, "după difuzarea pe reţelele de socializare a unei înregistrări video cu un grup de persoane violente, care îl ucid pe Seyed Ruhollah Ajamian, membru al Bassidj, o anchetă a fost deschisă pentru a-i identifica şi a-i aresta pe autorii acestei crime".

Bassidj este o miliţie paramilitară legată de Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran.

"Protestatarii l-au atacat pe acest agent de securitate care nu era înarmat, l-au dezbrăcat, l-au înjunghiat, l-au lovit cu arme albe, cu pietre şi lovituri de picior, iar apoi i-au târât corpul gol şi pe jumătate mort pe asfaltul străzii şi între maşini într-un mod oribil", susţine Harikandi.

După o anchetă preliminară, zece bărbaţi şi o femeie au fost convocaţi pentru audieri şi acte de acuzare pe numele lor au fost emise de parchetul din Karaj, a precizat agenţia.

Printre acuzaţiile împotriva acestor suspecţi figurează cea pentru "corupţie pe pământ", considerată cea mai gravă în Iran, care este pedepsită cu condamnarea la moarte, grave tulburări ale ordinii publice care au antrenat uciderea unui miliţian Bassidj, reuniune cu intenţia de a comite crime împotriva securităţii ţării şi propagandă împotriva regimului.

Incidentele au avut loc în apropiere de cimitirul Behesht Sakineh, în cea de-a 40-a zi de doliu după decesul lui Hadis Naafi, o manifestantă de 22 de ani ucisă în timpul unui protest în 21 septembrie la Karaj, oraş situat la aproximativ 30 km vest de capitală.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite