Irakul şi Iranul au semnat un acord pentru „protecţia frontierei''

0
Publicat:

Responsabilul iranian pentru securitate, Ali Shamkhani, a semnat duminică, la Bagdad, un acord pentru "protejarea graniţei" dintre Iran şi Irak, unde îşi au baza grupuri ale opoziţiei kurde iraniene vizate de Teheran, a anunţat biroul premierului irakian, relatează AFP.

Responsabilul iranian pentru securitate, Ali Shamkhani / Foto: EPA-EFE
Responsabilul iranian pentru securitate, Ali Shamkhani / Foto: EPA-EFE

Ali Shamkhani, secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Iranului, a semnat cu omologul său irakian Qassem al-Araji un acord care "include coordonarea în protecţia frontierelor comune şi consolidarea cooperării în mai multe zone de securitate", au precizat serviciile lui Mohamed Chia al-Soudani.

Această vizită are loc în ajunul împlinirii a 20 de ani de la invadarea Irakului de către SUA. Astăzi, legăturile dintre Bagdad şi Teheran sunt mai strânse ca niciodată, iar guvernul Soudani este susţinut de o coaliţie parlamentară pro-Iran.

Unele capitale occidentale avertizează însă asupra unei influenţe prea mari în Irak a vecinului iranian, care consideră Statele Unite ca fiind cel mai mare inamic al său de la Revoluţia Islamică din 1979.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite