Intensificarea terorismului în Irak, condamnată în termeni duri de Statele Unite şi ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele de ordine analizează locul unde au fost detonate mai mi multe bombe. FOTO: Reuters
Forţele de ordine analizează locul unde au fost detonate mai mi multe bombe. FOTO: Reuters

Organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL), care deţine controlul asupra provinciei irakiene Ninive şi a oraşului Mosul, reprezintă o ameninţare pentru întreaga regiune, avertizează Departamentul de Stat al Statelor Unite, idee dublată de un mesaj al ONU, relatează AFP.

„Gruparea Stat Islamic în Irak şi Levant reprezintă o ameninţare pentru stabilitatea Irakului, dar şi pentru cea a întregii regiuni”, a afirmat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a exprimat, de asemenea, „profunda preocupare” în legătură cu recentele evoluţii din Irak, unde insurgenţii au ocupat oraşul Mosul şi întreaga regiune Ninive.

Grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Levant a revendicat atacurile comise marţi în provincia irakiană Ninive. Mesajul de revendicare a fost postat pe contul oficial de Twitter al grupării teroriste, fiind difuzate şi zeci de imagini cu vehicule militare incendiate şi cu militari irakieni care ar fi fost executaţi.

Preşedintele Parlamentului irakian, Osama al-Nujaifi, a confirmat în cursul zilei de marţi că provincia majoritar sunnită Ninive, inclusiv oraşul Mosul, a fost ocupată de insurgenţi.

Marţi după-amiază, insurgenţii au ocupat şi şase districte ale regiunii Kirkuk

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite