Sergentul american Bowe Bergdahl, torturat de talibani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bowe Bergdahl, înainte de a fi eliberat de talibani cătra armata SUA. FOTO Filmare publicatăd e talibani
Bowe Bergdahl, înainte de a fi eliberat de talibani cătra armata SUA. FOTO Filmare publicatăd e talibani

Sergentul Bowe Bergdahl a spus personalului medical de la unitatea medicală americană din Germania unde a petrecut o perioadă dedicată investigaţiilor că a fost torturat de talibani. El a descris tratamente dure precum bătăi şi încarcerări într-o cuşcă metalică, ca pedeapsă pentru că ar fi încercat să scape din captivitate, a transmis duminică un oficial de top american.

Potrivit sursei  citate de publicaţia „The Time”, care a oferit declaraţii sub condiţia anonimităţii, informaţiile dezvăluite de Bergdahl au fost dificil de verificat.

Sergentul american, în vârstă de 28 de ani, a fost răpit de talibani în iunie 2009, primele informaţii apărând după ce a fost observată lipsa sa de la unitatea de infanterie care staţiona la acea vreme în Afganistan. 

După aproape cinci ani de captivitate, Bergdahl a fost eliberat de talibani în schimbul a cinci deţinuţi de la închisarea americană Guantanamo Bay, predaţi de o echipă specială a armatei Sua.

Până în prezent, Bergdahl nu şi-a contactat membrii familiei. Doctorii de la spitalul militar american din Germania au precizat că soldatul se află într-o stare fizică bună, însă nu este deocamdată pregătit emoţional pentru a lua contact cu familia sa.

FBI a anunţat că investighează unele ameninţări făcute la adresa părinţilor soldatului Bowe Bergdahl, refuzând însă să ofere mai multe detalii despre autorii, natura sau gravitatea ameninţărilor. Părinţii soldatului american recent eliberat nu au avut nicio apariţie publică de la răspândirea anunţului răscumpărării lui Bergdahl.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite