INFOGRAFIE Sierra Leone va intra în carantină naţională din cauza epidemiei de Ebola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sierra Leone a anunţat instituirea carantinei naţionale pe fondul epidemiei de Ebola, timp în care cetăţenii nu vor avea voie să iasă din casă. Măsura va fi luată în perioada 18-21 septembrie pentru ca autorităţile medicale să poată identifica noi cazuri de infectare cu visurul Ebola şi să prevină răspândire epidemiei.

Din data de 18 septembrie până pe 21 septembrie, cetăţenii din Sierra Leone nu vor avea voie să iasă din casă, autorităţile instituind carantină naţională, informează BBC. Pe parcursul celor patru zile, autorităţile sanitare intenţionează să identifice cazurile de infectare cu virusul Ebola nediagnosticate pentru a preveni răspândirea epidemiei.

Sierra Leone este una dintre cele mai afectate ţări din Africa de Vest de epidemia Ebola, care a dus la moartea a aproape 2.100 de persoane în ultimele luni.

OMS a anunţat, vineri, că până în luna noiembrie cadrelor medicale care investighează suspecţii de Ebola şi tratează pacienţii vor primi un vaccin, până atunci putându-se finaliza testele de siguranţă.

ONU şi-a alocat între „şase” şi „nouă luni” pentru a stopa răspândirea virusului Ebola în ţările atinse de acest flagel, a anunţat vineri secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon. „Următoarele săptămâni vor fi cruciale”, a declarat Ban, făcând apel la mobilizare internaţională contra epidemiei. 

OMS a anunţat că febra hemoragică Ebola s-a soldat cu 2.097 de morţi din 3.944 de cazuri în cele trei ţări cele mai afectate, potrivit unui bilanţ înregistrat la 5 septembrie şi publicat vineri. Liberia a înregistrat 1.089 de morţi, Guineea - 517, iar Sierra Leone - 491.

În actualul ritm de contagiune, sunt necesare şase-nouă luni şi 490 de milioane de dolari (373 de milioane de euro) pentru ca epidemia să fie controlată, aceasta riscând să afecteze 20.000 de persoane, a mai anunţat OMS.

Pe de altă parte, preşedintele organizaţiei Médecins sans frontières (MSF), Joanne Liu, a avertizat că lumea este pe cale să „piardă bătălia” împotriva extinderii epidemiei de Ebola care afectează Africa de Vest. „În cele şase luni ale celei mai grave epidemii de Ebola din Istorie, lumea este pe cale să piardă bătălia pe care o duce pentru a o opri. Liderii nu reuşesc să blocheze această ameninţare transnaţională", a declarat Jeanne Liu într-un discurs susţinut, marţi, la sediul ONU de la New York.

image
infografi Ebola AFP
ebola grafic

Citeşte şi:

OMS: În România este nevoie de mai multe centre pentru tratarea virusului Ebola

Inginerul de 51 de ani din Ploieşti, suspect de Ebola, suferă de malarie, o afecţiune care poate fi tratată cu succes în România. Specialiştii avertizează însă că avem nevoie de mai multe reţele în care să poată fi internate persoanele care s-ar putea infecta cu temutul virus Ebola.

OMS: Epidemia de Ebola trebuie considerată o „urgenţă de sănătate publică la nivel mondial“

Epidemia de Ebola trebuie considerată o "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", a afirmat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

Ebola ajunge în Europa

Un preot spaniol care a contractat virusul în Liberia va fi repatriat miercuri. Preotul romano-catolic în vârstă de 75 de ani va fi tratat în condiţii de carantină strictă, la Madrid, operaţiune pentru care spaniolii vor cheltui un milion de euro. Alte două persoane infestate au fost repatriate în SUA, un bărbat suspectat de infestare stă în carantină la New York, iar un potenţial infestat a murit în Arabia Saudită.

Leacul miraculos contra virusului Ebola

Doi pacienţi infestaţi cu virusul Ebola au înregistrat reveniri uimitoare după ce li s-a administrat, ca ultimă speranţă, un ser experimental, care nu mai fusese testat pe oameni.

INFOGRAFIE Vracii, cooptaţi în lupta împotriva Ebola

Crucea Roşie intenţionează să colaboreze cu vracii tradiţionali pentru a limita răspândirea virusului Ebola în comunităţile africane, unde populaţia este reticentă în a merge la spital, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul organizaţiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite