INFOGRAFIE Kim Jong-un, trei zile în tren spre summitul cu Donald Trump din Vietnam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
kim jong un tren

Liderul nord-coreean Kim Jong-un este aşteptat, marţi, la Hanoi după o călătorie de aproape trei zile pe calea ferată prin China, pentru un al doilea summit dificial cu preşedintele american Donald Trump.

Capitala vietnameză, Hanoi, s-a pregătit temeinic să-i primească miercuri şi joi pe cei doi. Kim Jong-un a părăsit sâmbătă  Phenianul la bordul trenului prezidenţial blindat verde oliv. Garnitura a traversat podul de peste fluviul Yalu, care desparte Coree de Nord de China, potrivit agenţiei sus-coreene de ştiri Yonhap şi site-ului specializat NK News, iar jurnalişti prezenţi în oraşul frontalier chinez Dandong au fost ţinuţi la distanţă de calea ferată de către forţe de ordine.

 De aici liderul nord-coreean se va deplasa cu maşina spre Hanoi circa 170 de kilometri. Kim Jong-un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un tête-à-tête, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord.

Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea. Guvernul de la Seul consideră că este „posibil“ ca liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump, să ajungă, în cadrul celui de-al doilea lor summit bilateral, la un acord politic pentru a pune capăt în mod oficial Războiului din Coreea.

Duminică, preşedintele american Donald Trump a insistat că s-ar declara mulţumit dacă Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) nu mai testează armament şi a adăugat că nu se grăbeşte să încheie un acord nuclear cu Kim Jong Un. Într-o intervenţie la Washington înaintea plecării spre Vietnam, Trump a declarat că vede lucrurile în acelaşi fel precum Kim şi că a stabilit cu liderul de la Phenian „'o relaţie foarte, foarte bună“.

infografie tren kim
În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite