Indonezia oferă vize pe cinci ani cu intrare multiplă, pentru a atrage turiştii şi investitorii

0
Publicat:

Indonezia a anunţat joi o nouă politică ce oferă vize pe cinci ani cu intrare multiplă străinilor care doresc să viziteze ţara în scop turistic sau pentru afaceri, informează dpa.

Bali, Indonezia
O viză turistică obişnuită pentru Indonezia este validă pentru 30 de zile.FOTO Shutterstock (Arhivă)

Noua măsură, care a intrat în vigoare miercuri, fac parte din eforturile guvernului indonezian de a creşte numărul de vizitatori străini şi de a stimula economia, a spus ministrul pentru imigraţie Silmy Karim, scrie Agerpres.

  „Viza cu intrare multiplă oferă confort străinilor cu mobilitate ridicată", a declarat Karim, citat de agenţia de presă Antara.

Potrivit lui Silmy Karim, noile vize, ce permit sejururi de până la 60 de zile pe vizită, va simplifica procesul de intrare în ţară şi va face Indonezia mai atractivă pentru potenţialii călători.

  Doritorii pot aplica pentru viză online, pe platforma evisa.imigrasi.go.id şi pot plăti cu cardul, a precizat Karim.

O viză turistică obişnuită pentru Indonezia este validă pentru 30 de zile şi pentru o singură intrare. Vizitatorii pot extinde această viză cu alte 30 de zile, înainte ca aceasta să expire.

Vecinii Indoneziei, precum Malayezia, Thailanda şi Singapore, oferă de asemenea tipuri variate de vize pentru a atrage turişti străini, mai ales de pe pieţe emergente precum China şi India.

Indonezia şi-a fixat obiectivul ambiţios de a atrage 40 de milioane de turişti străini până în 2025. Din 8 decembrie, aproape 10 milioane de turişti străini au sosit în Indonezia, depăşind ţinta de 8,5 milioane fixată de Ministerul Turismului indonezian.

Arhipelagul cu 17.000 de insule investeşte de asemenea în proiecte de infrastructură, precum aeroporturi şi drumuri, pentru a îmbunătăţi conectivitatea şi accesibilitatea către diversele sale puncte de atracţie, de la temple antice şi vulcani până la plaje şi jungle. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite