Încoronarea regelui Charles al III-lea. Biden salută „prietenia îndelungată” dintre SUA și Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Joe Biden i-a felicitat sâmbătă pe regele Charles al III-lea şi regina Camilla şi a salutat „îndelungata prietenie” dintre Statele Unite şi Marea Britanie, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Regele Charles și regina Camilla salută mulțimea de la balconul Palatului Buckingham FOTO Profimedia
Regele Charles și regina Camilla salută mulțimea de la balconul Palatului Buckingham FOTO Profimedia

„Prietenia îndelungată dintre Statele Unite şi Marea Britanie reprezintă o sursă de forţă pentru cele două popoare ale noastre”, a scris Biden pe contul său de Twitter, spunând că este „mândru” că soţia sa, Jill, reprezintă Statele Unite la ceremonia de încoronare de la Londra.

Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, a fost încoronat sâmbătă monarh al Regatului Unit când arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a aşezat pe cap coroana somptuoasă a Sfântului Edward în cel mai important moment al ceremoniei solemne.

Charles al III-lea este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey începând din 1066.

La rândul său, soţia regelui Charles al III-lea, Camilla, a fost de asemenea încoronată ca regină a Regatului Unit în cadrul ceremonii oficiate de arhiepiscopul de Canterbury. Ea a primit coroana purtată de regina Mary, bunica reginei Elisabeta a II-a şi soţia regelui George al V-lea, în 1911.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite