Incendiul uriaş la un depozit de petrol din Cuba, încă necotrolat după trei zile

0
0
Un incendiu devastator a izbucnit în urmă cu trei zile la un depozit de petrol din Cuba FOTO EPA EFE
Un incendiu devastator a izbucnit în urmă cu trei zile la un depozit de petrol din Cuba FOTO EPA EFE

Bilanţul incendiului izbucnit vineri la un depozit de petrol din Cuba este grav: 4.000 de locuitori evacuaţi, 125 de răniţi, un pompier decedat şi alţi 16 daţi dispăruţi, potrivit BBC şi AFP.

Guvernatorul din Matanzas a indicat că unul dintre elementele care a complicat sarcinile pompierilor este accesul dificil în zona arsă din cauza densităţii fumului şi a lipsei de oxigen, scrie BBC. 

Într-un mesaj pe Twitter, luni dimineaţă, preşedintele Miguel Díaz-Canel a precizat că autorităţile au continuat „evaluarea strategiei pentru următoarele ore” şi a indicat că ceea ce se va întâmpla luni va fi decisiv în controlarea incendiului.

Opt depozite de combustibil, lovite de fulger

Totul a început vineri seara. Fulgerul ar fi lovit unul dintre cele opt depozite de petrol din Matanzas, un oraş de 140.000 de locuitori situat la 40 de kilometri de Varadero.

Autorităţile au anunţat luni că un al treilea rezervor a fost distrus de flăcări, scrie AFP. 

Situaţia este „foarte complexă” cu „trei rezervoare în flăcări” şi o zonă de incendiu „destul de mare”, a spus guvernatorul Mario Sabines, fără a preciza câte mii de metri cubi conţinea acest al treilea rezervor.

Mario Sabines a spus că „echipe” de salvatori din Cuba, Mexic şi Venezuela „sunt poziţionate” pentru a răspândi spuma de stingere a incendiilor, ceea ce „ar putea dura ceva timp”.

Potrivit unui ultim raport, un pompier a murit şi 16 sunt încă dispăruţi. Rudele celor dispăruţi s-au întâlnit cu preşedintele Miguel Diaz-Canel şi au primit asistenţă de la medici şi psihologi.

Duminică, patru avioane din Mexic şi Venezuela au aterizat în staţiunea Varadero, la 40 de kilometri nord-est de Matanzas, transportând specialişti în stingerea incendiilor cu petrol şi tone de spumă. 

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski aminteşte de dezastrul de la Cernobîl şi cere noi sancţiuni împotriva Rusiei

Analist politic de la Belgrad: Rusia caută un nou război pentru a ieşi din impasul din Ucraina, iar Kosovo îi poate servi drept prilej

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite