În Japonia, incendiile după cutremure au cuprins deja peste 200 de clădiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai dificilă situație este în orașul Wajima, unde peste 50 de clădiri sunt în flăcări, a informat televiziunea publică japoneză.

Foto: Captură ecran
Foto: Captură ecran

Cel puțin 200 de case și clădiri au fost cuprinse de incendii în prefecturile Ishikawa și Niigata din Japonia, în urma unei serii de cutremure în acea parte a țării, a relatat televiziunea publică japoneză.  

Cea mai dificilă situație este în orașul Wajima (prefectura Ishikawa), unde peste 50 de clădiri sunt în flăcări. Numeroase echipe ale pompierilor și salvatorilor din țară lucrează de ieri, la fața locului, dar deteriorarea șoselelor și străzilor complică serios atât accesul în oraș, cât și circulația în jurul acestuia. Incendiile sunt una dintre cele mai periculoase consecințe ale cutremurelor din Japonia, unde clădirile din lemn sunt comune.

Până în prezent, peste 32 de mii de case rămân fără alimentare cu energie electrică, iar zeci de orașe și localități nu au acces complet sau parțial la apă curentă. În prefectura Ishikawa, cel puțin 19 spitale au suferit întreruperi de curent și apă. În această regiune a Japoniei, continuă să fie înregistrate întreruperi ale internetului și ale comunicațiilor mobile. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite