Imagini din timpul cutremurului care a zguduit Japonia. Transportul răniților la spitalul din Suzu este îngreunat VIDEO

0
Publicat:

Pe rețelele de socializare au fost publicate primele imagini din timpul cutremurului din Japonia. Mai multe replici de mare intensitate au lovit deja Marea Japoniei la o oră după cutremurul inițial, iar guvernul a atras atenția că ar putea urma și altele, conform Independent.

Amintim faptul că Japonia a emis o alertă de tsunami valabilă pentru regiunile de coastă din nordul țării, după ce un seism cu magnitudinea 7,5 a zguduit luni prefectura Ishikawa. În plus, 20 de seisme cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-au produs în largul coastelor prefecturii Ishikawa şi a prefecturii Niigata, între orele 16.06 şi 17.29, ora locală.

Coreea de Sud, Coreea de Nord și Rusia au emis atenționări de tsunami pentru zonele de coastă din Marea Japoniei, iar autoritățile sud-coreene au cerut populației din anumite regiuni să se deplaseze spre zone mai înalte. 

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat oameni panicați care se ascundeau sub mese, iar unele fotografii au scos la iveală case distruse în urma seismului. 

Case distruse în urma seismului din Japonia
Case distruse în urma seismului din Japonia. Foto captură video X (Twitter)

În timpul unei conferințe de presă difuzate la nivel național, Agenția meteorologică japoneză a atras atenția că regiunea s-ar putea confrunta cu alte cutremure în săptămâna următoare, existând un risc sporit în special în următoarele două sau trei zile. 

Biroul premierului Fumio Kishida a îndemnat autoritățile să „ia măsuri temeinice pentru a preveni pagubele, cum ar fi evacuarea locuitorilor" și să pună viețile oamenilor mai presus de orice. 

Compania japoneză Hokuriku Electric Power Company a declarat că peste 36.000 de case au fost afectate de pene de curent în urma cutremurelor. 

În plus, au fost raportate conducte de apă sparte, iar drumurile principale sunt închise din pricina fisurilor și a altor pagube. 

Spitalul orașului Suzu din prefectura Ishikawa a anunțat că sosesc mai mulți pacienți răniți, conform The Guardian. În plus, potrivit aceleiași surse, multe persoane prezintă doar fracturi.  

Transportul răniților este îngreunat din pricina drumurilor avariate. Unitatea spitalicească funcționează cu ajutorul generatoarelor, întrucât alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în districtul din apropiere. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite