Hărţi furate la Palatul Elysée

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un stick USB cu planurile detaliate ale Palatului Elysée, ale ministerul francez de interne, prefecturii din Paris şi ale altor palate a fost furat, duminică, din maşina proprietarului unei companii, care avea un contract pentru a instala fibra optică în aceste clădiri.

Acest lucru a fost relevat de cotidianul Le Parisien, care explică faptul că furtul a avut loc în apropierea gării din Lyon, în timp ce proprietarul maşinii  care lăsase stickul în autoturism, s-a dus să aştepte un coleg. 

Poliția investighează motivul pentru care s-au furat aceste planuri, încercând să afle dacă hoțul a vizat în mod special hărțile prețioase, care să indice cu precizie locația camerelor diferite ale clădirilor, sau a fost doar una din multele hoții menite să "curețe" mașinile parcate în jurul stațiilor de tren.

"În ambele cazuri - a declarat o sursă judiciară - este totuși, regretabil faptul că astfel de informații sunt furate", relatează cotidianul parizian.

Deocamdată, Poliţia franceză nu a reuşit să dea de urma hoţului, pentru a recupera stickul cu planurile valoroase aflate pe el şi pentru a elucida cazul, să-şi dea seama dacă cel sau cei care l-au furat au vizat în special hărţile instituţiilor importante sau doar lucrurile aflate în maşină.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite