Hackerii chinezi au accesat conturile de e-mail ale guvernului american, susține Microsoft

0
Publicat:

Hackerii chinezi au reușit să acceseze conturile de e-mail ale unor organizații, circa 25 la număr, inclusiv ale unor agenții guvernamentale, conform Microsoft, relatează BBC.

Atacurile au început la mijlocul lunii mai. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Atacurile au început la mijlocul lunii mai. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Microsoft nu a dat detalii despre sediile agențiilor guvernamentale. Totuși, Departamentul de Comerț al SUA a confirmat pentru sursa citată că Microsoft l-a înștiințat în legătură cu atacul. 

Gina Raimondo, secretarul Departamentului de Comerţ al SUA, s-a numărat printre persoanele afectate de acest atac, conform rapoartelor. 

Microsoft a notificat Departamentul cu privire la o compromitere a sistemului Microsoft Office 365, iar Departamentul a luat măsuri imediate", a afirmat un purtător de cuvânt al Departamentului de Comerț al SUA. 

Ne monitorizăm sistemele și vom răspunde prompt în cazul în care va fi detectată orice altă activitate", au mai precizat aceștia. 

În plus, presa americană a relatat că și Departamentul de Stat a fost vizat de hackeri. Departamentul de Stat nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC. 

Ambasada Chinei la Londra a afirmat pentru Reuters că este vorba despre o „dezinformare" și a calificat guvernul SUA drept „cel mai mare imperiu de hacking din lume și cel mai mare hoț cibernetic". 

Microsoft a afirmat că grupul de hackeri din China, pe care îl numește Storm-0558, a accesat conturile de e-mail prin falsificarea token-urilor de autentificare digitală cerute de sistem. Aceste token-uri sunt utilizate, de regulă, pentru a verifica identitatea unei persoane. 

„Storm-0558 vizează în primul rând agențiile guvernamentale din Europa de Vest și se axează pe spionaj, furt de date și acces la acreditări", a menționat compania. 

În urma investigațiilor sale, compania a precizat că aceste atacuri au început la mijlocul lunii mai. În luna mai, Microsoft și agențiile de spionaj occidentale au declarat că hackerii chinezi au folosit programe malware „invizibile" pentru a ataca infrastructura critică a bazelor militare americane din Guam. 

Un avanpost militar cheie al SUA, porturile și bazele aeriene din Guam ar fi cruciale pentru orice răspuns occidental la un conflict în Asia. 

Beijingul a calificat raportul Microsoft drept „extrem de neprofesionist”. 

China neagă în mod obișnuit implicarea în operațiuni de hacking, indiferent de dovezile disponibile sau de context. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite