Gruparea şiită libaneză Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra unor poziţii israeliene

0
Publicat:

Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat „zeci de rachete” asupra unor poziţii israeliene, ca răspuns, potrivit grupării, la atacurile israeliene în sudul Libanului, relatează AFP, citată de Agerpres.

 Israel - Hezbollah. FOTO Shutterstock
Israel - Hezbollah. FOTO Shutterstock

Un comunicat al grupării a indicat că luptătorii Hezbollah au atacat „poziţii de artilerie inamice (...) cu zeci de rachete de tip Katiuşa”, adăugând că este vorba „de un răspuns la atacurile inamicului împotriva (...) satelor din sud şi a caselor civile”.

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Un „punct de cotitură”  

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a promis măsuri împotriva Israelului, în timp ce gruparea armată Hezbollah din Liban a declarat că atacul israelian a fost un „punct de cotitură” şi că sprijină dreptul Iranului de a „pedepsiIsraelul.

Unul dintre cei uciși în raidul de la Damasc este un responsabil militar de rang înalt iranian, membru al celei mai înalte structuri a Hezbollah-ului libanez pro-iranian, potrivit unei surse apropiate acestei mişcări.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite