Iranul dă undă verde atacului Hezbollah asupra graniței de nord a Israelului: „Urmează Libanul”

0
Publicat:

Iranul a dat undă verde organizației teroriste libaneze Hezbollah să-și intensifice atacurile de-a lungul graniței de nord a Israelului, a relatat miercuri Arabic Post, citând surse iraniene și libaneze la nivel înalt, potrivit Jerusalem Post.

Iran Hezbollah si Israel shutterstock 2104305896 jpg

Republica Islamică a pus condiții Hezbollah, ordonându-i să lanseze un atac pe scară largă asupra Israelului numai după ce „este pe deplin sigur de intenția Israelului” de a efectua invazia orașului Rafah, din sudul Gazei.

Conform  publicației citate, Teheranul a dat aprobarea pe fondul temerilor că, după ce IDF va finaliza operațiunea la Rafah, sudul Libanului „va fi următorul”.

Nasrallah a convocat o întâlnire de urgență cu șeful Forței Quds  

O sursă a Gardienilor Revoluției (IRGC) a declarat pentru Arabic Post că Esmail Qaani, comandantul Forței Quds, l-a vizitat luni pe secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, pentru a discuta despre „cele mai recente evoluții” de-a lungul graniței de nord a Israelului.

Întâlnirea dintre cei doi ar fi avut loc la cererea lui Nasrallah, care pledat pentru „necesitatea” de a organiza o întâlnire de urgență după ce „au fost obținute informații” indicând intenția israeliană de a lansa un atac la scară largă asupra Hezbollah în Liban. 

„Hassan Nasrallah i-a spus lui Qaani că probabil  atacul va fi iminent, cel mai probabil în perioada Ramadanului sau odată cu invazia israeliană a orașului Rafah”, a declarat o sursă IRGC pentru Arabic Post. „Nasrallah a spus că este complet sigur de intenția [Israelului] de a lansa un atac la scară largă asupra Libanului și i-a cerut lui Qaani să-i dea libertate totală în ceea ce privește modul în care intenționează să atace”, a spus o altă sursă diplomatică din Iran.

Teheranul a dezaprobat atacul „necoordonat” al lui Hezbollah asupra orașului Safed

Potrivit acelorași surse, Qaani a exprimat dezaprobarea Teheranului față de lansarea necoordonată de rachete de către Hezbollah asupra orașului Safed din nordul Israelului, una dintre ele lovind intrarea Centrului Medical Ziv. Directorul spitalului, dr. Salman Zarka, a scris după atac: „Suntem foarte norocoși, noi cei de aici. Racheta nu a explodat”.

O altă rachetă lansată în timpul aceluiași baraj a lovit o bază militară, ucigând un soldat al IDF și a rănind alți 10 soldați.

Atacul Hezbollah asupra orașului Safed „a înfuriat Teheranul într-o oarecare măsură” din cauza insistențelor Iranului ca Hezbollah să adopte o „politică de răbdare strategică în fața provocărilor israeliene și americane”, a adăugat Arabic Post, citând surse iraniene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite