Lovituri ale Israelului în estul Libanului după ce Hezbollah a doborât o dronă israeliană

0
Publicat:

Atacuri israeliene au vizat în zorii zilei de duminică estul Libanului, unde Hezbollah este puternic implantat, a declarat o sursă apropiată acestei formaţiuni pro-iraniene, transmite AFP, citată de Agerpres.

Zilnic au loc schimburi de focuri între armata israeliană şi Hezbollah. FOTO arhivă Profimedia
Zilnic au loc schimburi de focuri între armata israeliană şi Hezbollah. FOTO arhivă Profimedia

Atacurile israeliene au vizat două zone din câmpia Bekaa, Janta şi Sifri, a declarat sursa apropiată Hezbollah corespondentului AFP în regiunea Baalbek din estul Libanului.

Una dintre cele două zone vizate, Janta, este o regiune muntoasă aridă în apropierea graniţei cu Siria, unde se află bazele Hezbollah, iar Sifri se află în centrul câmpiei Bekaa.

Nu au fost raportat victime, arată o sursă a Apărării Civile.

Schimburi zilnice de focuri între armata israeliană şi Hezbollah

Zilnic, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas pe 7 octombrie, au existat schimburi de focuri între armata israeliană şi Hezbollah, care susţine că sprijină mişcarea islamistă palestiniană în războiul său împotriva Israelului din Fâşia Gaza. Hezbollah vizează poziţiile israeliene de lângă graniţă. Israelul răspunde cu raiduri ce vizează din ce în ce mai adânc teritoriul libanez şi efectuează lovituri direcţionate împotriva oficialilor Hezbollah.

Loviturile din estul Libanului au venit după ce Hezbollah a anunţat sâmbătă seara că a doborât o dronă israeliană Hermes 450 deasupra teritoriului libanez.

Armata israeliană a confirmat că o „dronă ce opera în spaţiul aerian libanez a fost doborâtă de „o rachetă sol-aer” şi a căzut pe teritoriul libanez.

Recentele atacuri israeliene seamănă cu cele din luna februarie, când raidurile Israelului au vizat obiective Hezbollah din Bekaa, după ce gruparea islamistă a anunţat că a doborât o dronă israeliană de acelaşi tip.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a spus vineri, într-un discurs televizat, că mişcarea sa nu şi-a folosit încă armele „principale” în luptă. El a repetat că Hezbollah îşi va opri atacurile doar atunci când războiul „se va opri în Gaza”.

Potrivit unui bilanţ AFP, cel puţin 356 de persoane au fost ucise în Liban, dintre care 235 de luptători Hezbollah, dar şi cel puţin 68 de civili.

Conform armatei, în nordul Israelului, zece soldaţi şi opt civili au fost ucişi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite