Generalii Tzahal se plâng de problemele cu disciplina în rândul soldaților israelieni din Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comandant de tanc a mărturisit că a văzut soldați jucând fotbal și înotând în mare, iar un alt comandant IDF a spus că șoferii israelieni se întrec pentru a vedea cine va ajunge primul la destinație, scrie Jerusalem Post.

soldati israelieni

Ofițeri în rezervă din IDF au tras un semnal de alarmă cu privire la o serie de rapoarte acumulate recent cu privire la probleme disciplinare în rândul soldaților israelieni din Gaza, care ar putea duce la „incidente grave” în enclavă și pot pune în pericol forțele israeliene în fața amenințărilor Hamas, au argumentat aceștia.

Printre rapoartele alarmante, o mărturie a unui comandant de tanc care susține că a văzut soldați jucând fotbal, înotând în apele din Gaza, scriind inscripții cu graffiti pe pereții caselor palestinienilor și plantând copaci aduși din Israel.

De asemenea, pe rețelele de socializare au fost înregistrate câteva declarații politice neobișnuite ale soldaților.

„S=a primit un raport despre vehiculele grele (transportoare blindate, tancuri, buldozere) care se angajează în competiție pentru a vedea cine ajunge primul la destinație. Nu există nicio comandă. Întotdeauna există un șofer care vrea să sosească primul, sau cineva care ocolește linia și apoi există tensiuni.

"S-a întâmplat deja, o astfel de întrecere s-a încheiat cu o coliziune între vehiculele grele care a dus la pagube și aproape că s-a soldat cu victime în rândul soldaților. Acest lucru indică probleme disciplinare profunde în zonă și trebuie rezolvată rapid", avertizează comandanții IDF.

Un purtător de cuvânt al IDF a răspuns că „conduita și cuvintele soldaților care reies din înregistrări nu sunt în conformitate cu ordinele și valorile IDF. Fiecare caz este tratat în parte”.

Comandamentului de Sud a oferit zilnic o broșură plină cu sfaturi, comentarii și perspective între sectoare și îi obligă pe comandanții militari să o parcurgă în timpul războiului.

Un alt oficial militar a comentat despre incidentul în care un ofițer IDF a fost înregistrat plantând un copac: „Ofițerul a fost chemat la audiere de către comandantul său în urma unei conduite care nu este în conformitate cu ordinele și valorile IDF. Ofițerul a fost suspendat din funcție." Cazuri similare sunt în curs de examinare și tratare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite