Garda Națională a SUA se pregătește pentru posibile conflicte cu Rusia și China în Arctica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda Națională a SUA se pregătește pentru potențialele conflicte din Arctica cu Rusia și China. Cu un asemenea titlu, Megan Myers, de la Military Times, a publicat  luni un articol despre exercițiile Gărzii Naționale Americane.

Garda Națională din New York. Foto: EPA-EFE
Garda Națională din New York. Foto: EPA-EFE

Părți ale Gărzii Naționale Americane sunt staționate în fiecare stat și sunt subordonate guvernatorilor și președintelui. Garda Națională este o rezervă organizată a Armatei (forțele terestre) și a Forțelor Aeriene ale SUA, care poate fi folosită în situații de urgență, de exemplu, pentru a elimina consecințele dezastrelor naturale, pentru a menține ordinea și legea.

Myers spune că prima fază a exercițiului de 10 zile Northern Strike 23 s-a încheiat în nordul Michiganului.

Ruta nordică devine mai convenabilă pentru navigație, iar țări precum China și Rusia își sporesc prezența militară", crede jurnalista. În comunicatele de presă publicate de Pentagon legate de exerciții, Federația Rusă și China nu sunt menționate.

Dacă te uiți la o hartă de la Polul Nord, vei vedea cât de aproape sunt toate aceste țări”, a spus comandantul Gărzii Naționale a Armatei SUA, Daniel Hokanson, citat în articol. El a subliniat „la scala Arcticii, <...> creșterea temperaturii și accesul tot mai mare în Oceanul Arctic”. "<...> acum începem să vedem cum se îndreaptă țările în aceste zone. Și va exista concurență", a adăugat generalul.

Trebuie să fim capabili să mergem acolo unde poate avea loc o luptă potențială și trebuie să fim prezenți acolo”, a argumentat Hokanson. „Trebuie să fie capabilă să mergă acolo, și nu doar să meargă acolo, ci și să supraviețuiască, să meargă acolo, să opereze și să atinge succesul.” Publicația subliniază că obuzierele M777, care făceau parte din pachetele de ajutor militar american către Ucraina, au fost implicate în exerciții.

Manevrele au implicat forțele speciale letone, „profund alarmate de expansiunea militară rusă”, a spus Myers. "Și vedeți urgența și sprijinul lor pentru Ucraina. Dar și atenția lor - "Hei, trebuie să fim pregătiți dacă se întâmplă ceva la granița noastră. Aceasta este, într-un fel, o urgență pentru cetățeni". El a adăugat că Garda Naţională a SUA intenţionează să extindă sfera exerciţiilor sale şi să modernizeze structura.

Despre confruntarea în Arctica

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Valery Gerasimov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, a declarat că Statele Unite, împreună cu aliații săi, intenționează să intensifice confruntarea geopolitică cu Rusia în Arctica. Potrivit acestuia, dreptul Rusiei „de a folosi Ruta Mării Nordului, este una dintre principalele provocări pentru securitatea regiunii”, este contestat. Odată cu aceasta, a subliniat Gerasimov, sub pretextul „reacției” la activitățile Forțelor Armate Ruse în Arctica, NATO implementează un set de măsuri pentru întărirea flancului nordic al alianței și desfășoară o campanie de informare agresivă. acuzând Rusia că militarizează Arctica. De asemenea, șeful Statului Major General a reamintit de Doctrina Navală a Federației Ruse, aprobată în 2022.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri