FOTO Pacientă de 103 ani, vindecată de coronavirus în Iran: Ce spun medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În clasamentul nefericit al ţărilor în care pandemia a provocat cele mai mari victime, Iranul ocupă locul 3, după China şi Italia. Totuşi, periodic, apar veşti bune şi de acolo.

GALERIE FOTO

La o lună după tragedia în care a doborât un avion comerical cu o rachetă, ucigând 176 de oameni aflaţi la bord, regimul de la Teheran a mai contribuit la un veritabil dezastru.

Concret, din dorinţa de a avea o prezenţă cât mai mare la alegerile parlamentare şi la adunările organizate cu ocazia aniversării Revoluţiei Islamice din 1979, oficialii ţării au ascuns răspândirea coronavirusului pe teritoriul ţării! Mai mult, Mahan Air, linia aeriană care aparţine de guvern, a continuat să efectueze zboruri spre şi dinspre China pe când toată ţările din lume realizaseră deja gravitatea situaţiei şi opriseră legăturile cu „Ţara Marelui Zid“.

Rezultatul acestor decizii criminale? Astăzi, Iranul are peste 17.000 de cazuri descoperite şi peste 1.100 de decese. Numai astăzi au apărut 1.192 de cazuri noi şi 147 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Chiar dacă statisticile sunt groaznice, totuşi, periodic, apar şi veşti bune, dătătoare de speranţe. Săptămâna trecută, un bărbat de 91 de ani s-a vindecat de COVID-19, iar acest record aparţinând unui pacient care a scăpat cu viaţă a fost doborât, astăzi, de o iraniancă de 103 ani! Vorbim despre Khavar Ahmadi, născută pe vremea Dinastiei Qajar, care tocmai a fost externată de la un spital din oraşul Semnan.

Medicul Navid Danaei a vorbit despre acest caz pentru site-ul neshanonline.com: „Această pacientă e cea mai în vârstă pe care am reuşit să o tratăm până acum. A fost cooperantă şi acum, când a fost externată, e sănătoasă şi îşi poate vedea de viaţă. S-a şi dus deja acasă, unde va rămâne în grija familiei“.

În imaginile care au circulat astăzi pe internet, se poate vedea şi o fotografie în care pacienta vindecată ţine în mână o hârtie cu un mesaj de încurajare: „Mulţumesc lui Dumnezeu. Eu am învins corona“.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite