FOTO O jurnalistă americană a postat imagini-viral cu regele Arabiei Saudite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reporter din echipa preşedintelui american Barack Obama a stârnit o adevărată frenezie în Arabia Saudită după ce a postat mai multe fotografii cu regele saudit şi liderul american în timpul discuţiilor de la palatul regal. Jurnalista americană a dezvăluit imagini rare pentru mass-media saudite şi a dezvăluit informaţii greu accesibile pentru reporterii locali, din cauza cenzurii dure, iar materialele ei au devenit virale peste noapte.

Jurnalista Carrie Budoff Brown, care face parte din echipa de reporteri ce îl însoţeşte pe Barack Obama în deplasările sale, a reuşit să-i acapareze pe saudiţi după ce a oferit informaţii din interiorul palatului regal. Interesul saudiţilor se datorează cenzurii stricte la care este supusă presa din ţară, atnt controlată de putere.

Regele saudit Abdullah şi-a obişnuit cetăţenii să ofere informaţii puţine şi atent selecţionate despre sine, familia sa şi despre afacerile interne ale guvernului. Cenzura autorităţilor saudite are rolul de a înăbuşi oirice tentativă de critică a deciziilor puterii, astfel încât cetăţenii cunosc foarte puţine lucruri despre propriul lor conducător.

Saudiţii au fost şocaţi să afle că regele Abdullah a purtat un tub cu oxigen în timpul discuţiilor cu Obama. Nu mai puţin surprinşi au fost atunci când au avut ocazia să vadă cum arată sala de primire a delegaţiei americane, care impresionează prin opulenţă şi bogăţie.

image

Primele impresii au făcut-o pe Brown să se gândească la scenele văzute „doar în filme”. „Boluri înalte pline cu bomboane de ciocolată, aşezate în rânduri precise. Flori proaspte pe fiecare măsuţă de cafea. Un orologiu masiv de aur, de mărimea unui dulap. Tapişerie de satin, candelabre de cristal, covoare orientale şi canapele luxoase cu perne perfect aranjate. Pe pereţi, portrete ale regelui”, a descris jurnalista americană întreaga scenă unde a avut loc conversaţia celor doi lideri.

image

Brown a făcut fotografii fără să fie oprită de agenţii de securitate ai regelui Abdullah, iar imaginile au fost răspândite pe internet prin intermediul contului ei de Twitter.

image
image

Jurnaliştii au fost totuşi scoşi din încăpere atunci când Obama şi Abdullah au început să discute şi au fsot conduşi într-o sală de mese pregătită cu un bufet bogat: humus, somon şi dulciuri fine. Însă jurnaliştii au fost nevoiţi să plătească pentu orice ar fi dorit să consume, a precizat Brown.

image

Americanca stârnise, între timp, o mare agitaaţie, saudiţii fiind mai mult decât dornici de a arunca o privire la viaţa bine-ascunsă a regelui lor. Brown a realizat cu mare surprindere că după o oră de la aterizarea în Arabia Saudită atrăsese 2.000 de alţi utilizatori de Twitter.

image

În următoarele patru ore, avea 7.000 de noi followers, iar duminică noaptea avea în total 7.500 de noi prieteni pe reţeaua de socializare, avizi de informaţii. Materialele ei au fost repostate de mai bine de 16.700 de ori, imaginile devenind adevărate virale.

O mare parte din followers i-a cerut să publice cât mai multe informaţii, însă au existat şi saudiţi care au criticat-o pentru că ar fi dat dovadă de „lipsă de respect” faţă de ţara care o găzduia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite